promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rossz hírt közöltek a meteorológusok, perzselő lesz a sugárzás, lassan, de biztosan közelít a változás
Borítókép:  Unsplash / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ennek sokan nem fognak örülni, továbbra sem túl kegyes hozzánk az időjárás.

Bár első ránézésre csodálatosnak tűnik a 26 fokos nappali csúcshőmérséklet, és már hajnalban sem kell dideregnünk, legalább egy hónappal tart előrébb a tavasz, mint ahogy azt ilyenkor megszokhattuk. A legnagyobb problémát jelenleg a csapadékhiány okozza, az Alföld jelentős részén ugyanis már most is nagyfokú aszály tapasztalható, és ha így folytatódik, rövidesen országszerte problémát okoz majd a szárazság.

Ha mindez nem lenne elég, hiába van még csupán április eleje, a napsütést is egyre erősebben érezhetjük a bőrünkön, a legfrissebb adatok szerint az UV-sugárzás országos átlaga már-már karcolja az erős (5-ös) szintet, délen már meg is haladja azt, úgyhogy kabát helyett leginkább naptejre lesz szükség.

A következő napokban várhatóan még maradnak a magas maximumok, sőt, a hétvégéhez közeledve még inkább rákapcsol a nyárias tavasz, hiszen akár a 30 fokot is átléphetjük. Azonban a jövő héten végre érkezhet a várva várt felfrissülés.

A markáns változást egy erősebb hidegfront hozhatja magával, ami kiadósabb csapadékot is szállít a Kárpát-medence fölé, így a hétfő délutáni óráktól észak felől megvastagodhat a felhőzet és eleredhet az eső is, a hőmérséklet pedig itt már jelentősebben vissza is eshet – délen továbbra is magasabb értékeket mérhetünk.

Addig azonban marad az áprilisi hőség, pénteken csupán fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják meg a többórás napsütést, csapadékra pedig egyáltalán nem számíthatunk. Az északias szél kissé javít majd a hőérzetünkön, élénk széllökésekre számíthatunk, délutánra viszont már mérséklődik a légmozgás. Pénteken a hajnali órákban 7 és 12 fokra számíthatunk, hidegebb északon várható, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között valószínű – írja legfrissebb előrejelzésében a Hungaromet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás