promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kegyetlen ami felénk tart, 7 vármegyére is kiadták a riasztást a meteorológusok- részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mutatjuk, milyen időjárásra számíthatunk ma és a következő napokban.

Az utóbbi napok nyárias időjárása után úgy tűnik némi változás érkezik, no de nem a maximumokban hanem sokkal inkább a szélerősségben, holnap ugyanis érkezik egy hidegfront, ami az ország egy területén jelentősen megzavarhatja majd az emberek nyugalmát, de most nézzük is részletesen mit mondanak a meteorológusok.

A HungaroMet előrejelzése szerint ma délutántól általában fátyolfelhős, csapadékmentes idő várható, csupán északnyugaton lehetnek gomolyok, amelyekből nem kizárt zápor kialakulása. Az északnyugatira forduló szél a Dunántúl nagy részén megerősödik, néhol viharossá fokozódik, miközben keleten jellemzően gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 15 fok valószínű, de néhol ennél hidegebb is lehet.

Holnap, azaz szerdán ugyanakkor némi változás érkezik az időjárásunkban. Az ország legnagyobb részén nem lesz csapadék, csak néhol fordulhat elő záporeső. A Dunántúlon ugyanakkor nagy területen lesz erős, helyenként viharos az északi, északnyugati szél, míg keleten csak délutántól kezd élénkülni az északira forduló szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 15 és 20, a Dunától keletre 21 és 27 fok között valószínű.

A késő esti órákban pedig északnyugat felől egy hidegfront érkezik és vonul át szerdán hazánkon. A hidegfront érkeztével szerda hajnaltól északnyugatira fordul a szél, amelyet a Kisalföldön, és a Dunántúl északi felében viharos, olykor akár erősen viharos széllökések is kísérhetnek. A széllökések erőssége várhatóan a kora délutáni órákig éri el a csúcspontját, majd fokozatosan veszít erejéből. A legnagyobb lökések a 70-85 km/h- át érhetik el (magasabban fekvő területeken egy-egy 90 km/h körüli széllökés sem kizárt).

Az erős széllökések miatt pedig a meteorológusok első fokú, azaz citromsárga figyelmeztetést adtak ki az alábbi képen látható 7 vármegyére:

Csütörtökön általában napos, fátyolfelhős idő várható, a Dunántúlon lehet több felhő az égen. Csapadék nem várható. Kezdetben még erős lesz az északkeleti, a Dunántúlon és középen az északnyugati szél, napközben mérséklődik a légmozgás. A hajnali 7, 12 fokról 18 és 25 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Ha még ennél is többet szeretnél megtudni várható időjárásunkról, nézd meg a HungaroMet videós előrejelzését is alább!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás