promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Latinovits Zoltán csapta le a kezéről élete szerelmét: soha nem hallott titkok derültek ki a legendás Gábor Miklósról
Borítókép:  Fortepan / Szalay Zoltán
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Gábor Miklóst szenvedélyes szerelem fűzte Ruttkai Évához, ám betoppant a képbe Latinovits Zoltán.

Színészlegendánk, Gábor Miklós még 1919-ben, a Tanácsköztársaság idején született Zalaegerszegen. A kis Miklós már fiatalon falta a könyveket. Kosztolányit, Babitsot, Ady-t. Imádott szerepelni, de írni is.  A színészt már egészen fiatalon 21 éves korában a Nemzeti Színház szerződtette, ám a származása miatt egy hónap után az utcára tették. Ugyanakkor szerencsére A II. világháború borzalmait túlélte, majd 1948-ban ő is szerepelt a ma már kultikus Valahol Európában című filmben. Ez pedig meg is hozta számára az országos ismertséget.

A rendkívül jóképű, művelt színész pedig természetesen a hölgyeket is megbabonázta. Nem is csoda, hogy egészen fiatalon elvette feleségül Rákosi Mária színésznőt, ám a házasság két éven belül felbomlott . Utána azonban a sors egy mindent elsöprő szerelmet küldött számára. Gábor Miklós a Művész Színházban játszott éppen, amikor egy este elment az előadásra a fiatal Ruttkai Éva az édesanyjával.

Az Újságmúzeum cikke szerint a színésznő később azt mesélte, hogy abban a pillanatban, hogy meglátta a színpadon Gábort, érezte, hogy egyszer a karjaiban fog kikötni. Így is történt. Ez így is történt, az 50-es évek álompárja pedig egyértelműen a Ruttkai-Gábor Miklós kettős lett. Hamar meg is házasodtak majd 1953-ban megszületett lányuk Júlia is, aki még erősebbé tette a kapcsolatot. 

A külső szemlélőknek úgy tűnhetett az álompár örökre együtt marad majd, ám a folytatást már sokan ismerik. Ruttkai Éva ugyanis egy vidéki vendégjáték során belehabarodott a nála négy évvel fiatalabb, örökké izzó tekintetű Latinovits Zoltánba. A színészkirály egyébként hasonló alkat volt, mint Gábor Miklós, intellektuális és sármos de ugyanakkor sokkal szélsőségesebb.

A perzselő szerelem azonban teljesen magával rántotta Ruttkai Évát, így el is vált Gábor Miklóstól és hosszú éveken keresztül, egészen a színészóriás haláláig, Latinovits lelki társa lett. A dolog érdekessége azonban az, hogy habár Gábor Miklós volt az akit elhagytak, az örökké agyaló Latinovits mégis állandóan féltékeny volt Ruttkai előző életére.

Gábor Miklós egyébként később újra megházasodott és természetesen harmadszorra is egy színésznő lett a felesége, a szépséges Vass Éva, akivel a 14 évnyi korkülönbség ellenére a színpadon szerettek egymásba és a legendás színész haláláig együtt voltak.  A magyar Hamlet végül 1998-ban, 79 éves korában hagyott itt örökre minket.

Gábor Miklós életéről az alábbi videóból még ennél is többet megtudhatsz!

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás