promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gigantikus halszörny akadt horogra Nógrádban, a horgászok is döbbenten figyelték a méretes példányt
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Több mint 20 kilós pontyot sikerült kifogni Nógrád vármegyében.

Elképesztő rekord fogás született nemrégiben Nógrád vármegyében. A hírről a Maconkai-víztározó és tórendszere nevű Facebook-oldalon számoltak be, a bejegyzésből pedig kiderült, hogy a még január 3-án fogott Európa-rekorder lapátorrú tok után újabb faj szerinti abszolút tórekord dőlt meg a településen.

Mint arról a posztban beszámoltak, február 29-én kora délután Bajnai Gergő egy 24 órás sikeres, már addig is +10 kilós halakat adó horgászata során feltette a koronát a napra, mert a gáti szakaszon egy 25,17 kg-os (92/84 cm) tőpontyot mérlegelt. 

Az óriás bő 20 perces fárasztás után került horogra, a csali típusa pedig a "Fiola György-féle P1" volt. Mint írják, a gyönyörű hal már tórekordként is ismerős, utoljára tavaly ugyanis november 9-én, akkor 24,95 kg-os súllyal akadt horogra. Külön érdekesség, hogy a telelés során nem vesztett súlyt, így nagy reményeket ad az idei gyarapodása is. 

E mellett azt is tudni lehet, hogy a 20 kg-ot még 2022. őszén lépte át rekord halszörny. A pontyot kihorgászó Bajnai Gergő már számos nagy fogással rendelkezik, az eddig nyilvántartott 243 rekordhala között egy 28,57 kg-os fehér tok és az egy ideig tórekordot jelentő, 18,50 kg-os bőrponty is szerepel. Legnagyobb pontya pedig eddig 21,17 kg volt, 2022-ből.

Most pedig nézzük is a képeket a rekord halfogásról!

Nem ez az egyetlen rekord fogás amiről az utóbbi időben beszámoltak, ugyanis egy szintén elképesztő méretű pontyot sikerült kifognia a Balatonból egy horgásznak nemrégiben. A gigantikus halszörny alig fért el a fiatalember kezében a kifogás után készült fotón.

A vérbeli pontyhorgászokat még a januári-februári hideg időjárás sem tartotta vissza attól, hogy célba vegyék a nagy testű példányokat. Januárban például egyikük, Bakos Asztrik egy 16,7 kilós ponttyal indította a 2024-es esztendőt a Balatonon, amivel egy régi álma vált valóra. 

Erről a hírről alábbi cikkünkben számoltunk be részletesen!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás