promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Grandiózus halszörnyet húztak ki a Balatonból, mindenkinek elakadt a lélegzete a méretes példány láttán
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Több mint 20 kilós pontyot sikerült kifogni a Balatonnál.

Elképesztő méretű pontyot sikerült kifognia a Balatonból egy horgásznak nemrégiben. A gigantikus halszörny alig fért el a fiatalember kezében a kifogás után készült fotón.

A vérbeli pontyhorgászokat még a januári-februári hideg időjárás sem tartotta vissza attól, hogy célba vegyék a nagy testű példányokat. Januárban például egyikük, Bakos Asztrik egy 16,7 kilós ponttyal indította a 2024-es esztendőt a Balatonon, amivel egy régi álma vált valóra. 

Nemrégiben pedig újabb nagy fogásról érkezett információ, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. (BHNp Zrt.) ugyanis hírt adott az év első bejelentett húsz kilogramm feletti haláról.

Szabó Bence február 17-én, szombaton reggel Keszthely térségében csalta horogvégre a rekordlistás pontyot, amely 20,6 kilogrammot nyomott a mérlegeléskor. A sikeres horgász végszerelékét 245 méterre helyezte el a parttól, és a hajszálelőkére egy szem harminc milliméteres, kagylós-algás ízesítésű bojli került - írja a Pecaverzum.

A méretes fogásról egy fotót is megosztottak, amit most te is megtekinthetsz!

A portál a korábbi eredményekről is beszámolt. Mint írják, a balatoni pontyrekordot 2020 novembere óta Németh Attila tartotta egy 32,22 kilós példánnyal, a VIII. Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupán (IBCC) tavaly azonban megdőlt a csúcs. 2022 április 27-én Vogel András, a VMFISHING csapatának horgásza egy 32,375 kilós példányt fogott.

2022. augusztus 24-én azonban egy még nagyobb pontyot emeltek ki a Balatonból: Varga Valter István Balatonszepezden dobós módszerrel csalt horogra egy 32,88 kilós tükröst, amely közel kilenc hónapig állt a képzeletbeli dobogó tetején.

Őt taszította le a trónról kásőbb Kovács Krisztián, aki 2023. április 16-án Balatonakarattyán, a Gumirádli strandon egy 34,05 kilogrammos tőpontyot hitelesíttetett.

2023. november 5-én Vető Gellért 304 grammal felülmúlta ezt is, és 34,354 kilóra módosította a hivatalos balatoni pontyrekordot.

A 91 centiméteres tükrös már ismert volt a horgászok körében. A Bütykös néven elkeresztelt pontyot Vető Gellértet megelőzően Varga Valter István fogta ki 2022. augusztus 24-én, akkor közel másfél kilóval nyomott kevesebbet, és akkor is tórekordnak számított. 

A most kifogott ponty tehát rekordnak még nem számít ám így is hatalmas eredmény a horgászok körében.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás