promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gyógyszerek féláron? Teljesen legális, mégis csak nagyon kevesen ismerik ezt a lehetőséget
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Dübörög az influenzaszezon, da van néhány nagyon hasznos tipp, amivel olcsóbban tudunk gyógyszerhez jutni.

Az enyhe időjárás beköszöntével ugyan elbúcsúzunk a tél hidegétől, ám az influenzaszezon továbbra is aktív marad. A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) legfrissebb adatai szerint az év ötödik hetében, január 29. és február 4. között több mint 47 ezren fordultak influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz, míg akut légúti fertőzés tüneteivel több mint 271 ezren szenvedtek. A szezonális influenza gyakoribbá vált, mint a COVID-19, ezért fontos, hogy a gyógyszereket megfelelően és hatékonyan szerezzük be.

A gyógyszerek költsége jelentős tényező, ezért érdemes olyan stratégiákat alkalmazni, amelyek segítségével spórolhatunk. Egyik hatékony megoldás, ha a nagyobb kiszereléseket választjuk, mivel ezáltal az egységár jellemzően kedvezőbb. Sokan előre beszereznek vény nélkül kapható gyógyszereket, hogy ne kelljen azonnal orvoshoz fordulni egy kisebb betegség esetén.

Az orvosi rendelőben történő gyógyszerbeszerzés szintén előnyös lehet, mivel bizonyos gyógyszerek akár féláron is beszerezhetők, ha azokat recept alapján vásároljuk meg, nem pedig a patikában.

Emellett a receptre felírt készítmények gyakran több hatóanyagot tartalmaznak, így kevesebbet kell belőlük szedni, ami gazdaságosabb lehet. Fontos azonban megjegyezni, hogy minden esetben érdemes orvoshoz fordulni, még az egyszerűbb tünetek esetén is

Az ártámogatási részletekről is érdemes tájékozódni, és kérdezni a gyógyszertárakban is, hogy van-e olcsóbb alternatíva az adott hatóanyaggal.

Például, bizonyos fájdalomcsillapítók jellemzően olcsóbban is beszerezhetők, ha a megfelelő készítményt recept alapján vásároljuk meg.

A társadalombiztosítással rendelkezők számára akár 80, 55, vagy 25 százalékos támogatás is járhat az adott gyógyszerre, attól függően, hogy milyen típusú betegségre való.

A kedvezmények igénybevételéhez csak annyi szükséges, hogy a patikában, ahol a gyógyszert vásárlása történik, NEAK-kal szerződött legyen.

Az enyhe időjárás beköszöntével felmerülhet a tavaszi fáradtság problémája is, ami miatt a D-vitamin pótlása fontos lehet. Fontos megjegyezni, hogy az orvosi rendelőben vásárolt D-vitamin ára jellemzően olcsóbb lehet, mint a recept nélkül kapható változaté.

Például, a 100 darabos D-vitamin fogyasztói ára 1939 forint, de emelt támogatás esetén – receptre felírva – 582 forintért, normatív támogatás esetén pedig csak 873 forintért vásárolható meg.

Fontos azonban minden esetben konzultálni orvossal vagy gyógyszerésszel az adott vitaminkészítmény vagy gyógyszer alkalmazása előtt, hogy biztosak lehessünk a megfelelő dózisban és alkalmazásban.

Forrás: RTL

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás