promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
OTP-s vagy? Váratlan hír érkezett a banktól, ennek sokan nem fognak örülni
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Már március 1-től életbe lépnek a változások.​

Komoly változások jönnek az OTP banknál, melyek nagyon sok ügyfelet érinthetnek. A 24.hu egyik olvasója ugyanis arról számolt be, hogy az egyik bankfiókba (más ügyben) betérve azzal szembesült, hogy a Mastercard Prémium bankkártyákhoz kapcsolódó korábbi, 600 ezer forintos éves költés esetére biztosított díjmentesség kedvezménye 2024. február 29-től megszűnik.

Erről az OTP levélben tájékoztatta ügyfeleit. Ezen email alapján pedig 2024. február 29-ig azoknak nem számítanak fel díjat, akiknél az addigi költések elérik az évi 600 ezer forint időarányos részét (a kártya lejárati hónapját követő hónap első napjától 2024. február 29-ig.) Ebben az esetben egyébként 2024. március 1-jétől csak időarányos éves díjat kell majd fizetni, a kártya lejárati hónapjának utolsó napjáig.

Ám abban az esetben ha a költések nem érik el az évi 600 ezer forint időarányos részét, akkor a kártya teljes éves díját meg kell fizetnie az ügyfélnek a kártya lejárati hónapjának utolsó napján.

Ebben pedig az lehet aggasztó sokak számára, hogy a Mastercard Prémium kártya éves díja pedig nem kevés:

  •  a 2014. december 31. előtt kötött szerződéseknél 7685 forint,
  • a 2015. január 1. után kötött szerződéseknél, vagy akkor, ha valaki ezután módosította korábbi szerződését, akkor 10 844 forint, a 2024. január 2. és február 29. között hatályos hirdetményük alapján.

 

Az OTP az idei díjemelései kapcsán többek között azt mondta ki egy hete, hogy egyes szolgáltatásainál továbbra is marad a díjmentesség, ám ahogy azt a lap kiemelte ezek szerint ez nem minden díjmentességre vonatkozik.

Az OTP nevével egyébként rendszeresen visszaélnek a csalók is így nem árt óvatosnak lennünk, ahogy az az alábbi videóban is látszik:

Ezek mellett pedig az OTP banknál nemrégiben más jelentős változások is életbe léptek. Az OTPdirekt Internetbank oldalán közzétett figyelmeztetésből ugyanis kiderült, hogy a bank fokozatosan elkezdi kivezetni a „régi” netbankot a lakossági ügyfeleinél. A kivezetés első lépésként pedig a mai naptól, azaz 2024. január 24-től a régi internetbank felületén a lakossági ügyfelek naponta maximum 1 millió forint értékben indíthatnak átutalásokat. Ám a korlátozás nem érinti a saját számlák közötti utalásokat.

Erről alábbi cikkünkben számoltunk be részletesen:

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás