promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
OTP-s vagy? Minden ügyfelét riasztotta a bank, rögvest életbe léptek a változtatások
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az OTP a régi internetbankja kivezetését tervezi, ezért lépnek most életbe a változások.

Jelentős változások léptek életbe a mai naptól az OTP banknál.  Mint az ugyanis az OTPdirekt Internetbank oldalán közzétett figyelmeztetésből kiderült, a bank fokozatosan elkezdi kivezetni a „régi” netbankot a lakossági ügyfeleinél. A kivezetés első lépésként pedig a mai naptól, azaz 2024. január 24-től a régi internetbank felületén a lakossági ügyfelek naponta maximum 1 millió forint értékben indíthatnak átutalásokat. Ám a korlátozás nem érinti a saját számlák közötti utalásokat.

A tájékoztatásból kiderült az is, hogy a bank a változtatásról már január 4-én is értesítette az ügyfeleiket, az OTPdirekt postaláda üzeneteiben, ezt a műveletet pedig január 23-án meg is ismételték. Ebben a tájékoztatóban írják, hogy a bank már 2020 tavaszán bevezette az új OTP internet- és mobilbankot, amit ma már mintegy 2 millió ügyfelük használ.

Az OTP emlékeztetett arra is, hogy az új szolgálgatások bevezetésével együtt kezdték el kivezetni a korábbi digitális szolgáltatásokat a lakossági ügyfelek körében. Ez pedig azzal kezdődött, hogy először 2022 márciusában megszüntették a SmartBank nevű mobilbanki szolgáltatást, most pedig tehát megkezdték a régi OTPdirekt Internetbank kivezetésének előkészítését is.

A banknak az a kérése, hogy az 1 millió forintnál nagyobb összegű átutalásokhoz az ügyfelek használják az új OTP Internet- és MobilBankot, amihez először regisztrálniuk kell, de utána gond nélkül használhatják azt.

A tájékoztatásban kitértek arra is, hogy azok az ügyfeleik akik az új szolgáltatásokra nem kívánnak regisztrálni, az az aktuális OTPdirekt Üzletszabályzat és Hirdetmény szerint ideiglenesen módosíthatja napi átutalási limitjét.

Az OTP egyébként nemrégiben szintén egy hamarosan lépő változásra hívta fel ügyfelei figyelmét. E szerint 2024. február 1-től a nem saját számlára történő pénztári készpénzbefizetések után készpénzbefizetési díj kerül felszámításra a befizetőnek, tehát fizetni kell majd a szolgáltatásért. Erre pedig mindenképpen figyelniük kell majd az érintetteknek.

Forrás: OTP Bank

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás