promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
OTP-s vagy? Váratlan hír érkezett a banktól, erről azonnal tudnod kell
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Fontos közleményt tett közzé az OTP Bank a jövőjével kapcsolatban.​

Az OTP banknál nemrégiben jelentős változások léptek életbe. Az OTPdirekt Internetbank oldalán közzétett figyelmeztetésből ugyanis kiderült, hogy a bank fokozatosan elkezdi kivezetni a „régi” netbankot a lakossági ügyfeleinél. A kivezetés első lépésként pedig a mai naptól, azaz 2024. január 24-től a régi internetbank felületén a lakossági ügyfelek naponta maximum 1 millió forint értékben indíthatnak átutalásokat. Ám a korlátozás nem érinti a saját számlák közötti utalásokat.

A tájékoztatásban kitértek arra is, hogy azok az ügyfeleik akik az új szolgáltatásokra nem kívánnak regisztrálni, az az aktuális OTPdirekt Üzletszabályzat és Hirdetmény szerint ideiglenesen módosíthatja napi átutalási limitjét.

Az OTP korábban szintén egy azóta már életbe lépett változásra hívta fel ügyfelei figyelmét. E szerint 2024. február 1-től a nem saját számlára történő pénztári készpénzbefizetések után készpénzbefizetési díj kerül felszámításra a befizetőnek, tehát fizetni kell majd a szolgáltatásért. 

Most pedig újabb fontos bejelentést tett a bank a jövőjével kapcsolatban, ugyanis bejelentették, hogy lezárják azt a projektet, amelyben 15 százalékos részesedéssel fogyasztási hitelezési vegyesvállalat létrehozásában vett volna részt a Kínai Népköztársaságban. Ezt a Budapesti Értéktőzsde honlapján jelentette be az intézet.

Tekintettel arra, hogy a teljesülési feltételek a szerződéses határidőig nem valósultak meg, a bank a projekt lezárásról és az ehhez szükséges lépések megtételéről döntött

– indokolták a közleményben az OTP kiszállását a kezdeményezésből.

E mellett kiderült az is, hogy az OTP a vegyesvállalat alapításáról szóló megállapodásokat 2022. június 2-án írta alá több partnerrel, és arra számítottak, hogy a tranzakció pénzügyi zárása a negyedik negyedévig megtörténhet, ez azonban nem történt meg.

Az OTP Bank részvényeivel egyébként a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. Csütörtökön a papír ára 535 forinttal, 3,25 százalékkal 16 985 forintra nőtt a zárás előtt nem sokkal, árfolyamának minimuma 8940 forint, maximuma 17 160 forint volt az elmúlt egy évben.

Forrás: hvg.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás