promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Teljesen szétbombázták a balatoni látványosságot, romokban áll Balatonfüred ikonikus épülete
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elkezdték lebontani Balatonfüred egyik ikonikus épületegyüttesét. 

Elképesztő a helyzet jelenleg Balatonfüreden, ugyanis elkezdték lebontani az ikonikus görög falut, másnéven a Sun City, amely egy ideje koncerteknek és szórakozóhelyeknek adott helyet. Eredetileg 1993-ban kezdődött a görög falu építése, amit hosszú évekig nem sikerült befejezni. Az eredeti funkció hamar megbukott, nem jött be az az ötlet, amely szerint éttermeket és üzleteket üzemeltettek volna. Évek óta napirenden volt a komplexum felszámolása, amely eleinte tényleg teljesen úgy nézett ki, mint egy görög falu: kék-fehér házakkal volt tele, amelyet később színesekre festettek át.

A balatonfured.hu arról ír, hogy a helyi önkormányzat részben adás-vétel, részben kisajátítás útján, több éves tárgyalások után szerezte meg a közel négyhektáros terület valamennyi tulajdonrészét. Végül egyedüli tulajdonossá vált, így elkezdődhetett a tájidegen terület rendezése. A napokban elkezdték lebontani az épületeket, a cél pedig az, hogy egy nagy léptékű közhasználatú park jöjjön létre az ingatlanon, valamit lakóépületek is tudnak majd oda épülni. 

A helyiek pedig egyáltalán nem bánják, hogy átalakul a terület, sokan szégyenfoltként tekintettek rá évek óta. Nem hiába, valóban igencsak idegen volt az az elképzelés, hogy a Balaton partján görög falu álljon. 

Úgy tudni, hogy majd tavasz végéig fognak tartani a munkálatok, ezzel pedig teljesen át fog alakulni Balatonfüred látképe. Amikor behajtunk a városba, akkor már nem fogunk találkozni a fura építménnyel, idővel valami teljesen más fogja fogadni a tó partjára látogatókat. 

A jelenlegi helyzetről az RTL Híradója készített egy riportot, amelyben látható, hogy jelenleg milyen állapotok uralkodnak most Balatonfüreden. Továbbá a félkész állapot is látható és az is, hogyan nézett ki a görög falu az elkészülése után. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás