promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Átverték a budapestieket, óriási kacsa volt a hír, amivel beparáztatták a fővárost: itt vannak a pontos részletek
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Rengetegen felháborodtak, most érkezett a megkönnyebbítő hír.

Nem olyan régen hatalmas felháborodást indított el az a hír, miszerint a megvásárolt Budapest bérletek nem lesznek érvényesek a városból kifele vezető és bejövő elővárosi járatokra. Ebbe beletartoznak a HÉV, a MÁV és VOLÁN által üzemeltett járatok. Az elképzelés az volt, hogy ezekre ezentúl külön bérletet kell vásárolni, pedig sokan napi szinten használják ezeket a járatokat: nem nehéz kitalálni, ez rengeteg családnak jelentett volna nem kevés plusz kiadást. A MÁV  közleménye december 31-én jelent meg, ez alapján pedig úgy tűnt, hogy az új megállapodás életbe lépett, most azonban kiderült, szó sincs ilyesmi változásról, így rengetegen könnyebbülhetnek meg.

Úgy tűnik, hogy a felek közötti agglomerációs megállapodás abban az esetben lenne érvénytelen, ha azt valamelyik fél 30 napos határidővel felmondaná, azonban a jelenleg rendelkezésünkre álló információk szerint ez nem szerepel a tervek között. A december 29-én aláírt megállapodást január 17-én módosították és egy nagyon fontos bekezdést módosítottak.

Ebben az állt, hogy:

„A közszolgáltatók szolgáltatás-megrendelésére vonatkozó nemzeti közbeszerzési értékhatárának elérését követően a szolgáltató a vonatkozó szolgáltatás nyújtását a továbbiakban minden további jogi aktus nélkül megszünteti.”

A most aláírt új megegyezés szerint ennek nincs jelentősége, az értékhatár elérése után is változatlan marad a szolgáltatás. A BKK is reagált a 24.hu megkeresésére:

Ilyen felmondásra sem a Volánbusz Zrt., sem a MÁV-HÉV Zrt. részéről nem került sor. A megállapodás lehetővé teszi, hogy mindaddig változatlan maradjon a szolgáltatás, amíg az Építési és Közlekedési Minisztérium és Budapest Főváros Önkormányzata – minden remény szerint a közeli jövőben – meg nem állapodik az agglomerációs együttműködés hosszú távú rendezését illetően

 

A kormány és a főváros egyelőre még tárgyalnak az ügyről, a március 1-je csak abból a szempontból érdekes dátum, hogy addigra fogják aláírni a végső megállapodást, azonban a fenti információkat figyelembe véve valószínűleg kedvező döntés születik majd.

Ez tehát röviden azt jelenti, hogy az érvényes Budapest bérletekkel ezentúl is használhatjuk a már jól megszokott járatokat és nem kell további költségekkel számolnunk.

Az egyik leggyakrabban használt elővárosi vonal a szentendrei hév, melyet mind a munkába igyekvő emberek, mind pedig a kikapcsolódásra vágyó családok előszeretettel használnak:

Forrás: 24.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás