promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Őrjöngő nyugdíjas zaklatta a fiatalokat egy budapesti buszon, többen inkább leszálltak
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy péntek délutáni napon utaztam a belváros egyik forgalmas buszjáratán, amikor egy idősebb hölgy szállt fel a buszra. Teljesen átlagos buszos látkép volt, fiatalok, középkorúak, idősebbek, tehát semmi kirívó nem volt az utazóközönségben. Eddig.

A néni kicsit csapzott volt és kellemetlen szag lengte körbe, de összességében nem tűnt annak a tipikus balhés utasnak. Bőven volt szabad hely a buszon, azonban ő határozottan a négyes ülésnél ülő három fiatal fele vette az irányt, majd szó nélkül betolakodott az ablak melletti üléshez. Gondolhatnánk, hogy esetleg az a kedvenc helye, fontos neki, hogy odaüljön, azonban az, ahogy gyakorlatilag keresztülgázolt az ott ülőkön, azért nem volt rendben. A fiatalok jókedvűen nevetgéltek, nem zavarta meg őket ez a közjáték, ami szemmel láthatóan felbosszantotta a nénit. Itt már kezdett látszódni, hogy kötekedni akar. Ez nem is váratott magára sokáig, egyszercsak a semmiből emelt hangon szólt rá (az egyébként jókedvű, de nem zavaróan hangos) srácokra:

Befognátok végre a pofátokat? 

Abbahagyták a beszélgetést és döbbenten a nénire néztek, majd egyikük annyit mondott, 

-Elnézést kérünk, nem akartuk zavarni. 

Majd csendben maradtak. Ez a válasz sem az volt, amire az agresszív utas számított, feltételezem remélte, hogy valami olyat mondanak neki a fiatalok, ami alapot adhat neki a műsorozásra.

Egy perc nem telt el, mire a nő megint rákezdett:

- Miattatok tart itt ez az egész k**va világ, semmirekellő kis rohadékok. Mit képzeltek magatokról? Hmmm? Jól p**fán kéne titeket b***ni.

Itt már az egész busz figyelme rájuk terelődött, csend telepedett a járatra.

A (mostmár félőrültnek tűnő) nő folytatta a nyomdafestéket nem tűrő szavakkal való sarazást, immáron az egész buszt bevonva a jelenetbe:

-Mi a f***t bámultok? Mi bajotok van?

A fiatal csapat felállt és jelzett, leszálltak és valószínűleg úgy döntöttek, hogy inkább gyalog mennek.

Búcsúzóul még ezeket hallhatták:

-Remélem valaki agyonver titeket, ti kis nyomorultak. 

A buszon még mindig senki nem szólalt meg, a néni tovább folytatta a fröcsögést, de valahogy konszenzusosan arra jutott a többi utas, hogy ártalmatlan és ismét belemerültek a saját dolgaikba.

A felbőszült nő még 2 megállón keresztül üvöltözött, majd leköpött a padlóra és leszállt. Hallottuk, hogy a megállóban is két lányt a legősibb foglalkozás megnevezésével illetett, majd mi továbbindultunk, így nem tudom ki volt a következő célpont.

 Kérdezem én, mi ilyenkor a megfelelő reakció? Csak nem lehet ledobni egy nénit. Ti mit csináltatok volna?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás