promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ismét leállásba fulladt a magyar ügyintézés: ezt tudnod kell, ha ma okmányirodába készültél
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ismét gond van az ügyintézéssel, ezennel a kormányablakokban és az okmányirodákban nem lehet a személyi okmányokkal és a gépjárművekkel kapcsolatos dolgokat elintézni. 

Technikai okok miatt ma ismét baj van a magyar ügyintézéssel. Most azonban nem online van gond, a szakrendszer informatikai hibája miatt a kormányablakokban és az okmányirodákban a személyi okmányokkal és a gépjárművekkel kapcsolatos ügyintézésre jelenleg nincs lehetőség. Minderről a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium (KTM) tájékoztatta a lakosságot szerdán. Emiatt pedig nem érdemes most elindulni a ügyet intézni, ha gépjárművel és személyi okmányokkal kapcsolatban szerettünk volna előrelépést, azt most bizony el kell halasztanunk. 

Úgy tudni, hogy a szakrendszer üzemeltetője dolgozik a hiba elhárításán, de azt egyelőre nem tudni, hogy mikor lehet javulás az ügyben. Az időponttal rendelkező, érintett ügyfelekkel a kormányablakok új időpontot egyeztetnek. 

A legtöbb kormányhivatal figyelmeztetést adott ki a Facebook-oldalán és ott tájékoztatott mindenkit a hibáról. Úgy tűnik, hogy valóban az egész országban gond van az ügyintézéssel, rengeteg csoportban is tájékoztatják egymást a magyarok. Sorra jelennek meg a felhívások, hogy mindenki tudjon róla, hogy mi a helyzet az okmányirodákban és a kormányablakokban. 

Íme, a közösségi oldalakon megosztott bejegyzések: 

Mostanában sorakoznak a hibák a magyar ügyintézéssel kapcsolatban, úgyhogy a magyarok terveit ez sokszor keresztülhúzta. Ha valaki elszánta magát és elhatározta, hogy egy teljes napot ügyintézéssel tölt, az többször csalódhatott. Előző héten online volt probléma, az ügyfélkapuba aligha lehetett belépni, sokan bosszankodhattak a számítógép vagy laptop előtt ülve. A Központi Azonosítási Ügynök (KAÜ belépés) oldalon is bekövetkezett egy rendszerhiba, emiatt pedig akadozott a belépés a Napenergia Plusz Program pályázati felületére is. 

Forrás: MTI

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás