promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Totális káosz az Ügyfélkapun, erről tudnod kell, ha online intézed a dolgaidat
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagy a baj a magyar ügyintézési rendszereknél, teljesen kétségbeestek az emberek. 

Aki ma online ügyintézésre szánta el magát, azzal találkozhatott, hogy sehogy sem akar működni több magyar rendszer sem. Egyelőre ismeretlen a baj, de egyre több bejegyzés születik a Facebookon a hibával kapcsolatban. Kiderült, hogy az Ügyfélkapu mellett az EESZT oldala sem működik.

Nálatok is csak pörög-pörög végeláthatatlanul bejelentkezésnél az ügyfélkapu?

- olvasható egy bejegyzésben a Facebookon. 

A kommentekben sokan azt írták, hogy csakis inkognitó módban engedi be őket az Ügyfélkapu, de egy idő után már úgy sem működik. Ráadásul még a beírt jelszót is kitörli a rendszer, mintha teljesen megsemmisítené a rendszer. 

- Nálam már inkognitóban sem, egyedül az Edge böngészővel tudom használni, pedig munkámból kifolyólag állandóan rajta kell lógnom - írta az egyik kommentelő a Facebookon. 

- Most indult a napelemes pályázat, 15 ezer ember adhatja be a pályázatot ügyfélkapu segítségével. Ennek megfelelően a Központi Azonosítási Ügynök (KAÜ) meghalt - részletezte egy másik kommentelő azt fejtegetve, hogy valójában mi is lehet a baj a rendszerrel. 

- Próbáltam belépni az eeszt-be, de mivel ahhoz is ilyen azonosítás kell, nem ment - jegyezte meg egy másik felhasználó, aki szintén próbálkozott bejelentkezni a magyar ügyintézés rendszerébe. 

A túlterheltség és leállás valóban az új állami napelem-támogatás miatt lehet, ugyanis január 15. hétfő délelőtt 10 órakor indult el a rendszer előregisztrációja. A program kapacitása véges, emiatt sietni is kell, csakis 15 160 pályázó részesülhet belőle.

A Napenergia Plusz Program hivatalos oldala is már kiadott egy közleményt, amelyben a következő olvasható:

Tájékoztatjuk, hogy a Központi Azonosítási Ügynök (KAÜ belépés) oldalon bekövetkezett rendszerhiba miatt jelenleg akadozik a belépés a Napenergia Plusz Program pályázati felületére. A pályázati felület azonnal elérhető, ahogy a KAÜ belépés helyreáll. Felhívjuk figyelmét, hogy az előregisztrációs kérelem benyújtása nem jelenti a támogatás automatikus megítélését, annak sorrendiségét nem befolyásolja. A támogatás megítélése a sikeres előregisztrációt követően, a vállalkozási szerződés birtokában benyújtott támogatási kérelem alapján történik.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás