promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fontos változás lépett életbe a hazai boltokban, ez most sokakat érint
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A változás az összes hazai élelmiszerüzletet érinti.

Január 1-től megszűnt a SZÉP-kártyás fizetés a hazai élelmiszerüzletekben, A Tesco és az Auchan pedig most elárulta mennyire dobta meg a forgalmukat az alternatív fizetési mód.

A téma kapcsán Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára kifejtette, hogy bár a SZÉP-kártyával megszűnt az élelmiszervásárlás lehetősége, ő kimondottan optimista a kereskedelem 2024-es kilátásait illetően. A főtitkár a Pénzcentrumnak hangsúlyozta, hogy nemrégiben nyugdíjemelés volt és egyre nőnek a reálbérek is, valamint a különböző családsegítő kedvezmények és intézkedések is segítenek abban, hogy 2024-re optimista szemlélettel forduljon rá a kereskedelmi szektor.

De nem csak a bevételek növekedése, hanem az elemzők és a kormány által is várt GDP-növekedés és az infláció folyamatos csökkenése is enged következtetni arra, hogy ebben az évben a fogyasztás sokkal nagyobb lesz, mint tavaly, ami persze egy spórolós év volt. Decemberben biztos, hogy a tartós figyasztási cikkek és az élelmiszerek eladásában is egy fellendülést látunk majd az adatokban, és én azt hiszem, hogy a fogyasztás visszaáll a korábbi évek szintjére

- fogalmazott a lapnak Vámos György, hozzátéve, hogy nem csak a nyugdíjemelés vagy a reálbérek lassú helyreállása, hanem még a hitelkamatok csökkenése is segíteni fog a fogyasztás mutatóinak magára találásában.

Ugyanakkor mint azt korábban említettük, 2024 január 1-jétől még egy dologgal szembe kell nézni a vásárlóknak, mégpedig azzal, hogy ismét nem lehet SZÉP-kártyával élelmiszert venni. Ezzel kapcsolatban pedig a hazai legnagyobb boltok közül a lapnak kettő kifejtette, hogy a SZÉP-kártyás fizetés megdobta-e a forgalmat, valamint, hogy mennyire használták ki a vásárlók. 

Vásárlóink kedvelték a SZÉP-kártyás fizetést, rendszeresen használták azt. Ugyanakkor ez nem feltétlenül jelentette a forgalom változását, csak azt, hogy más fizetési eszközt alkalmaztak

- válaszolta a Tesco a megkeresésre.

Az Auchan pedig szintén azt írta, hogy náluk is népszerű volt a SZÉP-kártyás fizetés. Emellett azonban idén ők is sokkal jobb évre számítanak, akárcsak az OKSZ főtitkára.

A SZÉP-kártyával történő fizetés nem extra forgalomnak bizonyult, hanem a fizetés módja változott. A decemberi hónapban a SZÉP-kártyával történő fizetések száma jelentősen megnőtt. 2024-ben jobb évre számítunk: lényegesen alacsonyabb áremelkedéssel és minimális volumen-növekedéssel tervezünk, elsősorban az élelmiszer-területeken

- írta az üzletlánc a kérdés kapcsán.

A SZÉP-kártyával való hidegélelmiszer vásárlásának népszerűségérők korábban több híradóban is beszámoltak, köztük a Ceglédi Városi Televízióban is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás