promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Veszélybe kerülhet a Lidl egyeduralma? Új boltlánc tarolta le Magyarországot, tolonganak a vásárlók a hatalmas üzletben
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Már december közepe óta vásárolhatunk a hatalmas üzletben.

Egy nagy múltú brit kiskereskedelmi lánc meghódította Magyarországot és rögtön egy óriásboltot nyitott, kérdés hazánkban. Ez pedig akár azt jelentheti, hogy ezt további terjeszkedés is várható, amely talán a Lidl, Tesco és az Auchan egyeduralmát is veszélyeztetheti majd a közeljövőben.

A WHSmith nevű üzletlánc tehát megnyitotta első üzletét hazánkban, az új bolt pedig nem is akárhol várja a vásárlókat, ugyanis a Liszt Ferenc Repülőtér 2B termináljának indulási oldalán nyitották meg.

A VG cikke szerint azonban ez nem véletlen, a WHSmith ugyanis előszeretettel települ repterekre. Ezért is lehet sokaknak az angliai utazásai miatt ismerős lehet a márka. A boltlánc ugyanakkor ennél sokkal kiterjedtebb hálózattal rendelkezik, és nem csak a reptéri környezetben megszokott duty free üzletekben találkozhatunk vele.

A boltot egyébként még 1792-ben alapították Smith néven és egy családi kézben lévő újságárusító üzletnek indult, de nem sokkal később már hálózattá nőtte ki magát, és a világ első kiskereskedelmi láncává vált, amikor 1828-ban létrejött a WHSmith, azaz a mai napig használt elnevezése.

Az üzletlánc tavaly már fennállásának 231. évfordulóját ünnepelhette, az Egyesült Királyságban pedig piacvezetőként több mint 600 boltot működtet kiemelt közterületeken és további mintegy 800 üzletet visz repülőtereken, vasútállomásokon, kórházakban és autópályák mellett.

Az üzletlánc e mellett pedig jelen van Ausztráliában, Délkelet-Ázsiában, Indiában és a Közel-Keleten is, és immár harminckét ország több mint 120 repterén üzemel.

De mit is árulnak pontosan az üzletekben?

A WHSmith fő profilja a könyvek, újságok és írószerek árusítása, az elmúlt időszakban azonban egyre szélesebb lett a boltok áruválasztéka. A különböző üzletekben egyebek mellett már számos helyi termék, elektronikai eszközök, valamit ételek és italok is elérhetők.

A WHSmith új magyar boltjáról egyébként azt lehet tudni, hogy a ferihegyi reptéren található bolt még december közepén nyílt meg. Az erről szóló LinkedIn-bejegyzésben pedig azt írták, hogy egy hatalmas 1200 négyzetméteres üzletet adtak át, amelyben számos kulcsfontosságú terméket és helyi specialitásokat is kínálnak az utasoknak. Ezen felül pedig közölték azt is, hogy a magyar boltnyitás része annak a folyamatnak, amelyben száznál is több új üzletet avatnak majd fel a következő egy évben.

Azt azonban egyelőre nem tudni, hogy további WHSmith-boltok is nyílnak-e majd Magyarországon, az első üzlet mindenesetre elég népszerűnek tűnik. A közösségi médiában fellelhető posztok szerint ugyanis már elég sokan tértek be a boltba a nyitás óta. Mielőtt pedig te is ellátogatnál az első hazai üzletükbe, az alábbi videóban megnézheted, hogy néz ki belülről egy üzletük!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás