promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Forradalmi lépésre szánta el magát a Lidl: alapjaiban változhat meg az üzleteik nyitvatartása karácsony után
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem csak december 24-én tarthatja majd zárva összes hazai üzletét a Lidl.

Már csak néhány napot kell aludnunk és itt a karácsony, idén azonban jobb ha mindenki időben elintézi az ünnepi nagybevásárlást ugyanis példátlan módon idén már 15 hazai üzletlánc jelentette be, hogy zárva marad december 24-én, azaz aranyvasárnap.

Az átláthatóság érdekében nemrégiben összegyűjtöttünk mindent, amit az ünnepi nyitvatartás kapcsán tudni érdemes, erről alábbi cikkünkben olvashatsz bővebben: 

Elsőként a Lidl jelentette be, hogy mind a 200 magyarországi üzletét zárva tartja december 24-én, amit azzal indokolt, hogy példát szeretnének mutatni, hogy erősítsék Magyarország alapértékeit. Közleményükben azt írták, hogy ez egy úttörő lépés a kereskedelemben dolgozó magyar munkavállalók és családtagjaik számára, akik így békességben, nyugalomban tölthetik a teljes ünnepet szeretteik körében.

Mint most kiderült, a Lildnél már évek óta következetesen harcoltak a pihenőnapért, ám eddig csak a 12 órai bezárásig jutottak el, mert a profitszemlélet és a piaci verseny erősebb volt, és ezelőtt nem merték meghozni ezt a döntést.

Az idén viszont meglett az áttörés, s miután a Lidl-t nyíltan kiállt az ügy mellett, lavinát indított el az élelmiszerkereskedők közül pedig később csatlakozott hozzájuk a Penny és a Spar is.

A német bolthálózat ezzel kampányt indított, az ezt elindító Egyenlő.hu modern szakszervezet vezetője pedig most rámutatott arra, hogy ez nem csak egy alkalmi siker, hanem egy jelentős folyamat kezdete, amely a paradigmaváltást célozza.

Továbbra is támogatjuk, hogy a korábban nagy társadalmi ellenállásba ütköző vasárnapi boltzár ne csak karácsony előtt, hanem egész évben legyen érvényes. Ehhez előbb meg kell tapasztalniuk a vásárlóknak és a kerekedőknek is, hogy működik, és nem okoz fennakadást az ellátásban a hatnapos vásárlási hét

– mondta az Economyx megkeresésére Bubenkó Csaba.

A szakszervezet elnöke szerint noha mindenki láthatja, hogy tömeg van az üzletekben az aranyvasárnap hetében, de ez azt is bizonyítja, hogy mindenki tud előre tervezni.

Eleve nem a december 24-i vásárlások váltják meg a világot a kereskedők számára. Óriási problémára utalna, ha ezen az egy napon múlna, hogy rentábilis-e egy vállalkozás, vagy ettől függene az éves nyereség. A profitérdek erős, de mégis sikerült az áttörés, és nem állunk meg a teljes vasárnapi boltzárig

– emelte ki a lapnak az elnök.

E szerint pedig elképzelhető, hogy már nem kell sokat várnunk arra, hogy vasárnaponként is zárva tartsanak a legnagyobb hazai bolthálózatok üzletei.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás