promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriási fordulat következik a SZÉP-kártyás kifizetéseknél - még több pénz vándorol a munkavállalók zsebébe
Borítókép:  Profimédia - Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sokaknak igazi áldást jelent majd a módosítás.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium bejelentése szerint idén jelentős változásokra számíthatunk a SZÉP-kártyák terén. Az intézkedés értelmében a munkavállalói elismerés keretösszege 650 ezer forintra emelkedik, ami a kedvező adó- és járulékfizetés mellett adható. Az új szabályozás értelmében a SZÉP-kártyákon rendelkezésre álló összegeket a családok hidegélelmiszerek vásárlására is felhasználhatják. A munkáltatók további 200 ezer forinttal növelhetik meg dolgozóik SZÉP-kártyáját az év végéig, amit élelmiszer-vásárlásra is felhasználhatnak.

Milyen módszerekkel érdemes spórolni?

A pénzügyi felelősségvállalás és a tudatos fogyasztás ma már mindennapi témává vált az emberek életében. A bolti vásárlások és a fogyasztás terén is törekedhetünk arra, hogy okos döntéseket hozzunk, és így spórolhassunk a kiadásainkon.

Az egyik legfontosabb lépés a tudatos vásárláshoz az, hogy készítsünk bevásárlólistát, mielőtt boltba indulunk. Így elkerülhetjük az impulzusvásárlásokat és a felesleges kiadásokat. Fontos, hogy tartsuk magunkat a listához, és csak azt vegyük meg, amire valóban szükségünk van. A megtakarítás érdekében érdemes figyelemmel kísérni az akciókat és a hűségprogramokat is. Az árösszehasonlítás segít kiválasztani a legkedvezőbb ajánlatokat, és ezzel jelentős megtakarítás érhető el. Ne feledjük, hogy a szezonális termékek gyakran olcsóbbak és frissebbek, így érdemes ezeket előnyben részesíteni.

Egy másik hatékony módja a spórolásnak az, hogy ne éhesen menjünk vásárolni. Éhes állapotban hajlamosak vagyunk több és olyan élelmiszert is megvenni, amelyeket egyébként nem vásárolnánk meg. Ezzel a felesleges kiadásokat generálhatunk, és a pénztárcánkra is terhet ró. Az otthoni főzés és az ételcsomagolás is segít a spórolásban. Rendszeres éttermi étkezések vagy előrecsomagolt ételek vásárlása drágább lehet, mint otthon elkészíteni az ételeket. A saját készítésű ételek nemcsak pénzt takarítanak meg, hanem lehetőséget adnak arra is, hogy egészségesebb és ízletesebb ételeket fogyasszunk.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás