promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Figyelmeztetést adott ki a Lidl, nagy bajba kerülhetnek a vásárlók, ha nem figyelnek erre
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Lidl is elfogadja a SZÉP-kártyát a boltjaiban, de van egy kis kavarás a dologban, amiről jobb, ha tudnak a vásárlók.

Nem olyan rég ugyebár nagy bejelentést tett a kormány. Augusztus elsejétől nemcsak az élelmiszerek 15 százalékos akciózása indult el, hanem változás volt a SZÉP-kártyánál is. December végéig a munkáltatók a jelenlegi kereten felül a SZÉP-kártyára egyszeri, legfeljebb 200 ezer forintos többlet összeget utalhatnak dolgozóiknak.

Így 2023-ban 650 ezer forintra emelkedik a rendkívül kedvező adó- és járulékfizetés mellett adható munkavállalói elismerés keretösszege, valamint ebben az időszakban a SZÉP-kártyákon rendelkezésre álló összegeket a családok hidegélelmiszerek vásárlására is felhasználhatják.

A kormány ezzel szerette volna növelni a családok vásárlóerejét, valamint a turisztikai keresletet.

A Lidl továbbra is a magyarok többségének az egyik kedvenc boltja. Ez nem is csoda, mert valóban olcsón tudják kínálni a minőségi termékeket, de azért a múltkor egy kis pácba is keveredtek emiatt. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálatot indított a Lidl Magyarország Kereskedelmi Bt.-vel szemben, mert a cég a reklámkampányaiban vélhetően megtévesztő módon állította, hogy a „Lidl a legolcsóbb élelmiszerlánc".

Minden terméknél természetesen nem tud a legolcsóbb lenni, de tény, hogy a Lidl ott van a topban, ha spórolni szeretne a vásárló, de ez igaz volt mostanság az Aldira, vagy éppen a Tescora is.

Közben a SZÉP-kártyák miatt fontos figyelmeztetést adott ki a Lidl. Ugyebár az üzleteikben náluk is lehet SZÉP-kártyával fizetni, de sokan megfeledkeznek a jogszabályról. Ennek értelmében ezzel kizárólag élelmiszert lehet vásárolni.

„SZÉP-kártyát nem áll módunkban elfogadni alkoholos italok és nem élelmiszertermékek (pl.: tartós fogyasztási cikkek, textíliák, tisztító- és mosószerek, kozmetikumok, újságok, papíráru, ajándékkártya) esetében”

- írták a közleményben.

A Lidl arra kér mindenkit, hogy ezeket a termékeket mindenki válogassa ki külön, megkönnyítve ezzel a kasszások dolgát. A többi terméket bankkártyával, vagy készpénzzel tudjuk kifizetni. Arra is érdemes figyelni, hogy SZÉP-kártyával nem tudunk fizetni az önkiszolgáló kasszáknál.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás