promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Totális átverés a Lidl kenyérakciója? Utánajártunk és szembesítettük az üzletláncot
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Lidl magyarázatot adott a kenyérakciós botrányra.

A Lidl következő heti akciós újsága minden szombaton kerül fel a honlapra és a Lidl Plus applikációba, majd nyomtatott verzióban is elhelyezik a boltokban. A Promotions egyik olvasója olyan dolgot vett észre a július 27-től érvényes akciós újságban, ami alapján jogosan merült fel benne a gyanú, hogy az üzletlánc szándékosan akarja átverni a vásárlókat.

Ugyanis az újságban az állt, hogy július 29. és 30 között 27 százalékkal olcsóbb lesz a szeletelt toastkenyér. A probléma csak azzal volt, hogy pontosan ugyanannyi volt feltüntetve akciós árként, mint amennyi jelenleg ennek a terméknek az eredeti ára.

Az új újságban már 549 forint volt feltüntetve eredeti árnak, és 399 forint akciós árnak. Viszont akik szoktak ilyen kenyeret venni a Lidl-ben, pontosan tudják, hogy ez a termék eredetileg is 399 forintba kerül, magyarán úgy tűnt, mintha a Lidl egy hét alatt fel akarta volna emelni 27 százalékkal az árát, hogy a következő újságban akciósan meg tudják hirdetni, de a vásárlók valójában semmivel sem olcsóbban vették volna meg.

Olvasónk szerint egy teljesen kimerítette volna a vásárlók megtévesztését, és néhány fotóval is bizonyítani akarta az "átverést". Először is elküldte a következő heti akciós újság screenshotját, másfelől pedig lefotózta annak a leértékelt kenyérnek a matricáját, amit néhány nappal ezelőtt az egyik szombathelyi Lidl-ben vásárolt.


(Olvasói fotó/Lidl)

Ezek után megkerestük a Lidl Sajtóosztályát, és megkérdeztük tőlük, hogy mi áll az akció hátterében. Mint kiderült, hibás termékfotó került bele az akciós újságba, és egy másik szeletelt kenyér kapható majd olcsóbban a hétvégén.

„Haladéktalanul kivizsgáltuk az esetet, melynek eredményéről ezúton szeretnénk tájékoztatni:  a vásárló által jelzett eltérés oka, hogy akciós újságunkban tévesen, egy másik termék fotója szerepelt, amelyért ezúton is elnézést kérünk. A vásárló által megküldött képen szereplő teljes kiőrlésű toast kenyér jelenleg is 399 forintos teljes áron vásárolható meg, melynek ára változatlan marad. A 2023. július 27-től érvényes akció egy másik cikkszámú, magasabb minőségű toast kenyeret érint. Különösen köszönjük, hogy felhívták figyelmünket a téves termékmegjelenítésre, melyet kollégáink azóta az online szórólapban már ki is cseréltek. Az áruházakban pedig feltűnő, akciós ártáblával tesszük egyértelművé, hogy mely toast kenyérre vonatkozik az akció”

- írták nekünk, majd elküldték a már javított online szórólapot is, benne az új fotóval.


(Fotó: lidl.hu)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás