promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ordas hiba Magyarország térképéről a Google Mapsen, minden ember Hajdú-Bihar vármegyén röhög
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mutatjuk hogy hol keresd ezt a döbbenetes bakit, bárki láthatja.

Ha az ember valamilyen online, vagy nyomtatott lapnál ír, akkor az élete nagyjából a témakeresés körül forog és az addigi érdeklődése gyökeresen megváltozik és a legapróbb információ is érdekes cikktémává válhat. Így történt ez nem olyan régen egy péntek estén is, mikor a barátnőm megmutatta nekem szülővárosa, Hajdóböszörmény térképét, mely Hajdú-Bihar vármegye egyik települése. Az arcán cinkos mosoly volt és bár tudtam, hogy imádja a várost, láttam, hogy van itt még valami. Nem is kellett sokáig várakoznom, rábökött a térkép egy pontjára és azt mondta, ezt nézd, keresd a hibát:

Majd megmutatta, hogy mi volt az, ami ennyire jókedvre derítette és tudtam, hogy ezt meg kell írnom, hiszen Magyarország furcsaságaival kapcsolatban minden érdekes. Ezek után én is jót derültem: múlt és jövő futott össze egyetlen rövid útvonalon. Mint elmondta, minden környékbeli jól ismeri a Google Maps-nek azt a hanyagságát, ahogyan a kérdéses útszakaszt videózta, de más megyékben is híre ment már ennek az anomáliának.

Hajdúböszörmény, mint minden város, igyekszik modernizálni, csinosítani a köztereit és a felvétel alapján látni fogjuk, hogy ez a városnak különösen jól sikerült.

Mondjuk, hogy mit kell tennetek, hogy ti is megnézhessétek ezt az alávaló kópéságot.

1. lépésként nyissátok meg a Google Maps-et.

2. Írjátok be, hogy Hajdúböszörmény szökőkút, ekkor a térkép utunk kezdetéhez fog dobni, innen indulunk.

3. Ezek után haladj végig a Bocskai István tér feliraton, végig. Akkor csinálod jól, ha eddig még teljesen vakon vagy, hogy mit fogsz látni, mert lepusztult, sötét épületek, személytelen házak tömkelegét látjuk.

4. Lépegess egészen addig, míg egy pillanat alatt megváltozik a táj és egyszer csak a szemed elé kerül az, hogy hogyan is néz ki MA Hajdúböszörmény.

Na mit szóltok? Néhány év alatt elképesztő változásokat sikerült a városvezetésnek eszközölni és ezt mi is megnézhetjük: örök lenyomata marad a térképen a város korábbi arcának, de már azt is megmutatja, hogy mit tartogat a jövő. És hogy mi a magyarázat? Nagyon egyszerű, a Google feliratai készítő autó ebbe az utcába nem kanyarodott be a felújítás után.

Itt pedig egy csodás videó erről a meseszép és hangulatos kis városról, amely számtalan kellemes pillanatot tud okozni az odalátogatóknak:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás