promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Azonnali bejelentés a MOL-tól: óriási fordulat a januári adóemelésben
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A MOL rendkívüli bejelentést tett, változás a jövedéki adóemelésnél.

Amióta bejelentették, hogy január 1-jén jön a rettegett jövedéki adóemelés, az autósok gyomorgörccsel számolták vissza a napokat, hiszen jól tudta mindenki, hogy az újév első napján ugrásszerűen, 41 forinttal fog megdrágulni az üzemanyagár a hazai benzinkutakon. Ehhez képest most rendkívüli bejelentést tett a MOL, ugyanis úgy döntöttek, módosítanak a jövedéki adóemelés módján, és nem egyszerre fogják ezt a plusz anyagi terhet rátenni az autósok vállára.

Orosz András, a Mol magyarországi kiskereskedelmi igazgatója az Index-nek adott interjút, amiben ismertette a vállalat legújabb döntését, miszerint két részletben érvényesítik a kötelező jövedékiadó-emelést.

Az új bejelentés értelmében a MOL először január 1-jén fogja 20 forinttal megemelni az adót, majd január 15-én további 21 forinttal.

Orosz András hozzátette, hogy ha ez idő alatt makrogazdasági változások történnek a nagykereskedelmi szektorban, azt a kiskereskedelmi piac is követni fogja.

Vagyis ez a plusz adóteher nem fog egyszerre nehezedni a fogyasztókra. A MOL kiskereskedelmi igazgatója elmondta, hogy szeptemberben több mint 100 forinttal emelkedtek az üzemanyagok árai a kutakon, de még mindig 130-160 forinttal olcsóbbak, mint az előző év azonos időszakában. Bár az árakban lehetett volna érvényesíteni a mostani adóemelést, a Mol csoport hosszú távú stratégiát követ a kiskereskedelmi területen is, és más üzleti racionalitás áll a lépés mögött.

A MOL-csoport azt reméli a mostani döntésétől, hogy ezzel nagy segítséget tudnak nyújtani a családoknak, a vásárlóiknak. A 41 forintos emelést papíron az árakban érvényesítik, azonban a kedvezménynek megfelelően csökkentik a termék kereskedelmi árát; ezáltal a fogyasztók nem egyszerre tapasztalják majd a plusz terhet.

„Az üzemanyag vállalatunk egyik legalapvetőbb terméke, ez jövőre sem változik. Az elmúlt évek fontos tanulsága: oda kell figyelni a vásárlókra. Törődni kell az élethelyzetükkel. Ezeket a kedvezményeket a fogyasztók észreveszik és értékelik, mi pedig szeretnénk a kölcsönös lojalitást tovább erősíteni. A promóciók és intézkedések legfontosabb része, hogy közösséget építünk”

- fogalmazott Orosz András.

Az év utolsó árváltozása december 29-én, pénteken történik a hazai benzinkutakon. 2023 utolsó napjaiban ilyen árak várják majd a töltőállomásokon az autósokat:

95-ös benzin: 570 Ft/liter

Gázolaj: 593 Ft/liter.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás