promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ennyit az olcsó benzinről, dühítően drágul év végén az üzemanyag
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az év utolsó napjaiban jócskán drágul a benzin és a gázolaj.

Utoljára december 22-én változtak az üzemanyagárak Magyarországon, a karácsony miatt azonban az év utolsó hetében csak egyszer módosul a benzin és a gázolaj ára. Miután sokáig csökkentek az árak, egy időre megálltak a számok, aztán visszájára fordult minden. Legutóbb 4-4 forinttal drágult a benzin és a gázolaj is, és úgy tűnik, az év utolsó üzemanyagár-változása sem tartogat semmi jót, ugyanis még jobban visszamennek az árak.

Sajnos a Brent típusú olaj ára emelkedett az elmúlt napokban, emiatt pedig a hazai benzinkutakon drágulnak az üzemanyagok. Ez azért dühítő, mert január elején jön a rettegett jövedéki adóemelés, ami miatt 41 forinttal drágulhatnak majd meg az üzemanyagtípusok.

Az 52. hétben, december 29-én bruttó 8 forinttal nő a benzin ára, míg a gázolaj esetében bruttó 6 forintos emelésre számítunk. Az, hogy ez miként jelenik meg majd a kiskereskedelmi árakban, az bizonytalan, a holtankoljak.hu az alábbi átlagárakra számít az év utolsó péntekén: 

95-ös benzin: 570 Ft/liter

Gázolaj: 593 Ft/liter.

Ha csak ezekkel az árakkal néznénk a jövedéki adóemelést, akkor a benzin 611 forintba, míg egy liter gázolaj 634 forintba kerülne.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás