promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rendkívüli változás a lottók pénznyereményeiben, január 1-jén életbe lép
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Változik a lottójátékok utáni adózás.

Az Országgyűlés határozata alapján, 2024. január 1-jétől a lottónyeremények mentességet élveznek a személyi jövedelemadó terhétől. Korábban a Szerencsejáték Zrt. fizette meg az adót a játékosok helyett, így a nyertesek már az adóval csökkentett összeget kapták kézhez. A személyi jövedelemadó kötelezettségének megszűnése nyomán a lottójátékokban részt vevők nagyobb nyereményösszegre számíthatnak, miközben az alapjáték díja változatlan marad.

Mint köztudott, a lottójátékokban a várható főnyeremények mindig nettó összegek voltak - ezeket minden sorsolás során hangsúlyozták a játékvezetők -, az új határozat értelmében pedig még magasabbak lehetnek ezek a nyeremények, aminek hatására talán még többen fognak játszani.

A Szerencsejáték Zrt. a karácsony után kiadott közleményében azt írta, hogy sem az Ötöslottó, sem a Hatoslottó, a Skandináv lottó, az Eurojackpot, a Luxor, a Joker, a Kenó, és a Puttó játékon elért nyeremények után nem kell személyi jövedelemadót fizetni január 1-jétől. Az szja-mentesség bevezetésével javulnak a nyeremény visszafizetési arányok, és megnyílik az új számsorsjátékok fejlesztésének lehetősége is a jövőben.

Fontos megjegyezni, hogy a lottójátékokat a játékszenvedély szempontjából alacsony kockázatú játékoknak tekintik. Ezt támasztja alá a nemzetközi sztenderdek alapján alkalmazott célszoftver, amely az alacsony kockázatú kategóriába sorolja a számsorsjátékokat. A Szerencsejáték Zrt. aktívan részt vesz a játékszenvedély megelőzését és kezelését szolgáló intézkedésekben, biztosítva ezzel a felelős játék környezetét. A társaság erőfeszítéseit alátámasztják rendszeres felelős játékszervezői tanúsítványaik.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás