promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Örömmámor és boldogság a nyugdíjasoknak: már januárban megkapják a több pénzt és ez már hivatalos
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem régen érkezett a hír, megerősítették, pénz áll a házhoz.

Az elmúlt években világszerte, különösen az európai gazdaságban, számos kihívással kellett szembenéznünk. Alig értünk fel a koronavírus által okozott lezárások, újraindulások és korlátozások hármas kihívásával, amikor már megkezdődött az Oroszország és Ukrajna közötti háború.

Az események folyamatos jelenléte jelentős gazdasági viharokat váltott ki a nyugati tömbben, ahol szankciók kerültek bevezetésre az orosz gazdaság ellen, és pénzügyi támogatás érkezik Ukrajnába. Mindez komoly terhet ró a résztvevő országok költségvetésére.

Az év vége mindig alkalmat ad a számvetésre, és ez nemcsak a vállalatokra, vállalkozásokra, hanem az egész ország életére is vonatkozik. Ebben az időszakban mindenki áttekinti, hogy hogyan alakult az év, és ez a gazdasági mutatók alapján határozza meg a következő évre vonatkozó intézkedéseket.

Az évzáró időszakban a gazdasági teljesítmény meghatározza a jövő évi teendőket is: ha a gazdasági mutatók pozitívak, akkor a kormánynak nagyobb mozgásteret biztosít a költségvetés tervezésekor. Ellenkező esetben, ha a gazdasági mutatók kedvezőtlenek, akkor a kormánynak szigorúbb intézkedéseket kell hoznia a költségvetés kiegyensúlyozása érdekében.

A nyugdíjasok a társadalom egy speciális rétege, tekintve, hogy bevételüket száz százalékát az állami ellátórendszer folyósítja számukra, így kiemelten fontos, hogy az összeg minden évben növekedjen, az infláció mértékével legalább megegyező arányban. Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára a tegnapi nap folyamán megerősítette, hogy jövő év januárjától 6%-os emelés várható a nyugdíj összegét tekintve.

Az év első hónapjában a nyugdíjakat 12.-étől utalják át a bankszámlákra, és februárban már az emelt összegű 13. havi nyugdíjat kapják azok, akik arra jogosultak. Amennyiben jövőre az infláció meghaladja a 6 százalékot, akkor az év során ismét módosítják a nyugdíjakat.

forrás  ATV

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás