promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
700 forint lesz a benzin? Rendkívüli hír jött az üzemanyagárakról
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nemsokára a 700 forintot is elérheti a benzinár.

Drasztikus drágulás várható szerdától a magyarországi benzinkutakon, ugyanis a benzin bruttó 12 forinttal ugrik meg, míg a gázolajnál bruttó 15 forintos áremelés lesz. Augusztus 2-án már ilyen árakat fogunk látni, ha tankolni megyünk:

  • 95-ös benzin: 622 Ft/liter
  • Gázolaj: 613 Ft/liter.

Igen aggasztó a helyzet, hiszen az elmúlt egy hétben csak a benzin ára 34 forinttal, a gázolajé pedig 32 forinttal drágult, és még közel sincs vége. Az RTL Híradójának nyilatkozott Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára, aki elmondta, hogy a hazai üzemanyagárak az alapanyag, illetve a forint-dollár árfolyamának függvényében változnak.

„A kőolajjegyzés jelentősen emelkedett az elmúlt napokban, ezzel párhuzamosan pedig a forint a dollárral szemben pár nap alatt több mint öt százalékot gyengült”

- fogalmazott.

A holtankoljak.hu szakértője aggasztó számokról beszélt a híradóban. Bujdos Eszter szerint januártól igen jelentős áremelés várható, ugyanis a GKI korábban kiadott egy előrejelzést a gyengülő forintról, illetve ne feledkezzünk meg a jövedéki adóemelésről sem, ami miatt literenként 41 forinttal kell majd több adót fizetnie az autósoknak. Emiatt korábban már belengették a 650 forintos üzemanyagárat, de Bujdos Eszter már azt sem tartja kizártnak, ha januárban már 700 forintba fog kerülni egy liter benzin.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás