promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sokkoló, ami a kutakon történik - ennek meg fogják érezni a következményeit az autósok
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sajnos a múlt hét óta nem lett jobb a helyzet.

Továbbra is emelkednek az üzemanyagárak, és szerdától újabb jelentős változások várhatók - írja a holtankoljak.net. A benzin ára bruttó 12 forinttal, míg a gázolaj ára bruttó 15 forinttal fog emelkedni. Az aktuális átlagárakat figyelembe véve, szerdától az alábbi átlagárakon lehet tankolni:

95-ös benzin: 622 Ft/liter
Gázolaj: 613 Ft/liter

Az üzemanyagárak emelkedése sok autóst érint, és fontos, hogy megfelelően kezeljük ezt a helyzetet. Figyeljünk a járművünk üzemanyag-fogyasztására, és próbáljunk meg spórolni az üzemanyagköltségeken. Például tartsuk be a sebességkorlátozásokat, kerüljük a hirtelen gyorsításokat és fékezéseket, és időben váltassunk magasabb sebességi fokozatba. Nézzünk körül a környéken lévő benzinkutak között, és keressünk olcsóbb üzemanyagot.

Néhány kút alkalmanként kedvezményeket vagy akciókat kínálhat, amelyek segíthetnek csökkenteni az üzemanyagköltségeket. Ha lehetséges, fontoljuk meg az alternatív üzemanyagok használatát, például elektromos vagy hibrid járműveket. Ezek a járművek általában kevesebb üzemanyagot fogyasztanak, és hosszú távon pénzt takaríthatunk meg velük.

Ha van lehetőségünk, osszuk meg az utazást másokkal, telekocsizzunk. Így megoszthatjuk az üzemanyagköltségeket és pénztárcánk is meghálálja majd. Tartsuk karban rendszeresen a kocsinkat, mivel egy jól karbantartott jármű hatékonyabban működik, és kevesebb üzemanyagot fogyaszt. Ha tervezünk egy hosszabb utat, érdemes előre megtervezni az útvonalat, hogy elkerüljük a forgalmas területeket és a dugókat. A hatékony útvonaltervezés segíthet csökkenteni az üzemanyagköltségeket. 

Egy biztos: ilyen árak mellett ügyeskednie kell az autósoknak, hogy ügyesen kijöjjenek az üzemanyagra szánt költségekből!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás