promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes dolgot találtak az egyik magyar várnál: évtizeden óta nem tudnak rájönni a megoldásra
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elképesztő titkokat rejt magában a szolnoki vár, sok rejtélyre még a mai napig nem jöttek rá. 

Elképesztően sok titkot rejtenek Magyarország régi épületei és várai, amelyekre egyszerűen nincsenek magyarázatok. A Budai Vár is elképesztően sok sosem hallott dolgot rejt magába, a Mátyás templom közelében például van egy titkos ajtó, ami felett a Szent Mihály kápolna felirat áll. Ha pedig benézünk az ajtón lévő lyukon, láthatjuk, hogy egy lépcső vezet lefelé valahova.

De ha elhagyjuk Budapestet és a Tisza fele nézelődünk, ott is elképesztő dolgokra bukkanhatunk, például Szolnokon is. A településen található várhoz ugyanis sok legenda kapcsolódik, az egyik ilyen a titkos alagutak legendája. 

A legenda szerint a várból indul egy titkos átjáró, ami egészen a Zagyva folyó alatt vezet át a város túlsó oldalára. A vár tiszai kapujánál egy bástya állt, ahonnan szintén futottak járatok, amik a bástyák közötti kazamatarendszerbe vezettek. Ám található a vártemplom mellett egy rejtélyes kút is, amely szintén ijesztő dolgokat rejt magában. Körülbelül 10 méter mély lehet, dee sohasem tudták feltárni a talajvíz miatt, így a mai napig nem tudják a szolnokiak, hogy mi lehet benne. Azt sem lehet pontosan megmondani, hogy milyen mély és egyáltalán vezetnek-e belőle járatok valahova. 

Szolnokon a templom plébániájánál egy másik érdekes dolog is történt: valaki ugyanis a kerítésénél lejutott az egyik járatba, miután beszakadt alatta a föld. Ásatások kezdődtek emiatt, ám félbeszakadt, a dokumentáció pedig elveszett. Így nem lehet tudni, hogy a férfi vajon a szolnoki vár alagútrendszerét találta-e meg. 

Az igazságra tehát eddig nem jöttek rá és valószínűleg ez így is marad, mint nagyon sok esetben. Hazánkban rengeteg olyan vár és rom van, amelynek egyszerűen nem tudjuk megmondani a valós történetét és azt sem tudjuk, hogy milyen kincseket rejthettek el annak idején az akkor ott élő emberek a földbe. 

 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás