promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Titkos ajtót fedeztek fel a Halászbástyánál, amit mögötte találtak, arról senki sem tudja, hogy mi lehet a végén
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Titkos föld alatti tér helyezkedik el a Halászbástya alatt. 

Az már biztos, hogy Budapestet megannyi alagút szeli át, épp ezért pedig nem csak az épületei miatt hasonlít Párizsra, hanem ezek miatt a rémisztő rendszerek miatt is. Létezik olyan, amely által át lehet jutni a Duna egyik oldaláról a másikra, vagyis Budáról Pestre. De a Nyugati Pályaudvar alatt is van egy furcsa átjáró, amely egészen pontosan a Westend alagsori bejárata mellől indul a folyosó és a lezárt gyalogos aluljárótól balra húzódik. Erről pedig még egy videó is felkerült az internetre.

Egy másik videó szerint a Halászbástya sem kivétel, ott is igencsak furcsa alagutakra és titkos lejárókra lehet figyelmes az, aki nyitott szemmel jár.

A Mátyás templom közelében ugyanis van egy titkos ajtó a Halászbástyánál, ami felett a Szent Mihály kápolna felirat áll. Ha pedig benézünk az ajtón lévő lyukon, láthatjuk, hogy egy lépcső vezet lefelé valahova. A videó készítője alulról is felvette a furcsa helyet, de egyáltalán nem derült fény arra, hogy valójában miről is van szó, mi lehet a Halászbástya alatt.

A TikTok-ra feltöltött felvétel alatt azonban több hozzászóló is akadt, valaki tudni véli, hogy mi található mostanában a föld alatt lévő téren a kápolna helyett. Egy hozzászóló ráadásul azt írta, hogy napközben állítólag le is lehet menni oda.

- Egy ajándék bolt volt ott. Régen merített papír dolgokat lehetett venni. Egy régi templom belső - írta egy hozzászóló.

A Facebookra évekkel ezelőtt pedig egy fotó is felkerült a föld alatti helyről, ahol jól látható, hogy miként is néz ki és valójában hova is vezet a titokzatosnak tűnő lépcső. Akkoriban pedig arról is beszámoltak, hogy egy kombinált jeggyel valóban meg lehet nézni a régi kápolnát.

A budai oldalon elképesztően sok alagút van, a vár alatt is rejlik egy pincerendszer, amelynek a bejáratára bárki rábukkanhat. A legtöbb lejáratot azonban elrejtették, de egy kis segítséggel könnyen észre lehet őket venni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás