promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lehullt a lepel a magyarok karácsonyi vágyairól, de az utolsó pillanatban még könnyen eldughatjuk ezt a fa alá
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Lehet jól tetted, ha az utolsó pillanatra hagytad az ajándékok beszerzését, mert ezek bizony nagyon jó tippek.​

Ahány ország, annyi szokás, és bizony jelentős eltérések figyelhetőek meg a tekintetben is, hogy karácsonykor milyen dolgokkal ajándékozzák meg egymást az emberek. Egy amerikai felmérés nyomán idén a magyarokról is készült egy összeállítás a Pénzcentrum olvasói körében, ennek alapján végigvesszük, milyen jellegű ajándékot lehet érdemes még az utolsó pillanatban a fa alá rejteni, illetve hogy

merre érdemes keresgélni, ha éppenséggel nincs semmilyen ötletünk.

Az amerikai felmérés eredményeit összehasonlítva láthatjuk, hogy míg az USA-ban a pénz, ajándékkártyák és ruházati cikkek a legnépszerűbbek, Magyarországon az első helyen az utazás és élményajándék áll.

A toplistán a pénz a második, a színház- és mozijegyek, kulturális programok pedig a harmadik helyen szerepelnek. Az ajándékkártyák csak a 12. helyen, a ruházati cikkek pedig a 6. helyen találhatók meg.

Ez azt mutatja, hogy a magyarok körében kiemelkedően fontosak az olyan ajándékok, amelyek élményeket nyújtanak.

Az egynapos szervezett utak, wellnessajánlatok, koncertjegyek, szabadulószoba/VR voucher, és más élmények széles skálája kínál lehetőséget az ajándékozóknak, amit általában online is könnyen beszerezhetünk. Ennek nem csak az az előnye, hogy nem kell aggódni a kiszállítás miatt, hanem az is, hogy akár az utolsó pillanatban is megvásárolhatjuk.

A könyvek továbbra is népszerűek ajándékként, különösen, ha az ajándékozott hobbijához, szenvedélyéhez kapcsolódó köteteket választjuk. A könyv ajándékozása akkor is sikeres lehet, ha karácsonyi témájú vagy az idei év legújabb megjelenéseit választjuk.

Háztartási, konyhai kisgépek is népszerűek az ajándékozók körében, különösen az airfryerek, állóporszívók és ruhagőzölők terén. Ezek a készülékek praktikusak és hasznosak, így a megajándékozott valószínűleg örömmel fogadja őket.

Fontos azonban, hogy ismerjük az ajándékozott személyes ízlését és preferenciáit, mert a személyre szabott ajándék mindig nagyobb örömet okoz.

A pénzes ajándékokat érdemes kísérni egy kis odafigyeléssel, például egy pénztárcával vagy persellyel, hogy ne csak számszerű értéket képviseljenek, hanem adjanak valamilyen tárgyi élményt is.

Végül, ha teljesen tanácstalanok vagyunk, érdemes az ősi trükkhöz folyamodni: gondoljunk arra, mi az, aminek mi személyesen örülnénk. A ruházat, ékszerek, étel, ital, okoseszközök, telefonok és órák mind jó választás lehetnek, de mindig figyeljünk az ajándékozott egyedi ízlésére és igényeire.

A pénzadás kényes téma lehet, de ha mégis erre esik a választás, érdemes olyan formában adni, hogy ne érezze kínosnak az ajándékozott. Pénztárcába rejtve, ajándékkártyákkal kísérve vagy élelmiszerekkel kombinálva adhatjuk át, hogy ne csak számszerű értéket, hanem valamilyen további élményt is nyújtson.

Végül fontos, legyen szó élményekről, könyvekről, konyhai eszközökről vagy akár pénzajándékról, az a lényeg, hogy az ajándék szívvel-lélekkel készüljön, és örömet okozzon a megajándékozottnak.

A karácsony persze nem csak az ajándékozásról szól, ezt sose tévesszük szem elől. Ezzel kapcsolatban érdemes meghallgatni az Agapé karácsonyi adását, ahol a vendégek a karácsony szellemiségéről, vallásos gyökereiről, és családi hagyományairól osztják gondolataikat.

Forrás: Pénzcentrum

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás