promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Többet nem kell fizetnünk a buszozásért? Váratlan bejelentés érkezett a tömegközlekedőknek a magyar városban
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem akármilyen bejelentés érkezett, amely segít a magyaroknak jobban spórolni a következő évben. Most az a hír érkezett, hogy az egyik magyar városunkban januártól ingyenes lesz a közlekedés. Az önkormányzat nemrég számolt be a jó hírről, amely biztosan nagyon fognak örülni a helyiek.

De melyik településről van szó? A fővárosról? 

A tömegközlekedés 2024-től Tatán lesz ingyenes. A Komárom-Esztergom vármegyei település önkormányzata szerint jelenleg az önkormányzat évente 120 millió forintot fizet azért, hogy a helyi buszközlekedés működhessen, és ennyit tesz hozzá a magyar állam is. A jegyek eladásából 30 millió forint bevétel származik. A képviselő-testület a legutóbbi ülésén fogadta el a Fidesz-KDNP-frakció javaslatát, hogy az árak emelése helyett az önkormányzat vállalja át a jegyek költségét, és így bárki ingyenesen utazhasson a járatokon.

 Az önkormányzat eddig is támogatta a diákok utazását, Tatán ötezer diák már húsz éve térítés nélkül veheti igénybe a buszközlekedést -

írták.

Nemrég az is felmerült, hogy teljes egészében ingyenessé tennék Magyarországon a 14 év alattiak utazását tömegközlekedéssel. Ezzel kapcsolatban azonban többet nem tudni, Budapesten azonban nemrég igencsak pitiáner összegért lehetett napijegyet venni a tömegközlekedési eszközökre. A magyar főváros ugyanis idén ünnepelte a 150. születésnapját, ebből az alkalomból került 150 forintba november 17-én a jegy. Ám ezt csak aznap lehetett felhasználni 00:00-tól 23:59-ig.

Budapesten mától indulnak útra a fényvillamosok és fénytrolik, amelyek az adventi időszakban Budapest egyik legszebb látványosságaivá válnak. A fényfüzérekkel feldíszített járműveket a következő videóban lehet megcsodálni, ahogy beveszik az utakat. 

Forrás: MTI

 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás