promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Pánikolhat a Lidl? Itt az új vetélytárs, ami felveheti a versenyt az üzletlánc karácsonyi slágertermékével
Borítókép:  Profilmedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Idén harmadik alkalommal is meghirdették a Lidl fából készült játékkonyháját, amivel eddig együk üzlet sem tudott versenyezni.

A Lidl fa játékkonyhája  idén is visszatér, ráadásul olcsóbban is árulják, mint tavaly. A játék 2022-ben 29 999 forintos áron volt elérhető, idén azonban 24 444 forintért lehet hozzájutni. Aki esetleg lemaradna róla, az interneten is hozzájuthat, igaz, így már 39990 ft-ba kerül. Idén november 16-tól kapni lehet az XXL-es kiszerelést is, ennek 55 555 forint az ára.

Nem véletlenül kapkodnak a Lidle terméke után a vevők, mert a piacon megközelítőleg sem találni hasonló terméket. Az IKEA DUKTIG játékkonyhája 49990 ft, ez egy régóta futó, ismerős modell, ami mellé idén vezették be a sokkal barátságosabb árú kisebb játékkonyhát, a SPISIG-et. Ez már elég jó ár, viszont meg sem közelíti azt a felszereltséget, amit a Lidl-ben kapni lehet.

Ebben ugyanis található páraelszívó LED-világítással és hangeffekttel, beépített mikró, sütő világítófunkcióval, hűtőszekrény jégkockakészítővel, mosogató elfordítható csappal, serpenyővel, főzőedénnyel, köténnyel, konyharuhával és még sok mással.

A CashTag legújabb epizódjában azonban a Pénzcentrum arra hívja fel a figyelmet, hogy van más módja is annak, hogy a Lidl slágertermékével hasonló értékben jussunk hozzá a fából készült játékhoz, méghozzá úgy,  ha mi magunk készítjük el.

Ehhez még csak különösebb képzettség sem kell, laikusként is neki lehet vágni.

Ez nem mellesleg azért is lehet egy jó opció, mert amennyiben a gyerekkel együtt ülünk neki, úgy egy közös élménnyel is gazdagíthatjuk az idei karácsonyt, és megtaníthatjuk a gyereket, hogy az alkotás sokkal nagyobb munka ugyan, de több öröm is, mint folyton késztermékeket vásárolni.

Ha valaki maga szeretné elkészíteni a játékkonyhát, akkor annak az ára 29-32 ezer forint között alakul. Az előnye, hogy a saját ízlésünkre szabhatjuk, például a színt, a formákat és a funkciókat tekintve. A házilag barkácsolt játékkonyha elkészítéséhez a következőkre lesz szükségünk:

  • Rétegelt lemez: a játékkonyha alapját és a fő szerkezeti elemeit készítjük belőle.
  • Lucfenyő: a polcok, a fiókok és az egyéb kisebb elemek elkészítéséhez használható.
  • Tölgy: a munkalap, a páraelszívó és a sütő elkészítéséhez használható.
  • Csavar, szeg: a fa alkatrészek összeszereléséhez.
  • Fűrész, fúró, csiszolópapír: a fa alkatrészek méretre vágásához, a furatok elkészítéséhez és a felületek simításához.
  • Festék, lakk (opcionális): a játékkonyha festéséhez és lakkozásához.

A játékkonyha elkészítése körülbelül 1-2 hétvége alatt megvalósítható. A Pénzcentrum egy összeszerelési útmutatót is készített a konyhához, de röviden összefoglalva a munkafolyamat a következő lépésekből áll:

Tervezés: Először el kell készítenünk egy tervet a játékkonyha elrendezéséről. A tervet készíthetjük papíron vagy számítógépen.
Anyagvásárlás: A terv alapján be kell szereznünk a szükséges faanyagot és egyéb anyagokat.
Alkatrészek gyártása: A faanyagokból el kell készítenünk a játékkonyha alkatrészeit. A méretre vágást és a furatok elkészítését fűrésszel és fúróval végezhetjük.
Összeszerelés: Az alkatrészeket csavarokkal vagy szegekkel össze kell szerelnünk.
Felületkezelés: Ha szeretnénk, a játékkonyhát megfesthetjük vagy lakkozhatjuk.

ÖSSZESZERELÉSI ÚTMUTATÓ EZEN A LINKEN.

Ha nincs tapasztalatunk a faanyagok megmunkálásával, érdemes egy tapasztalt barkácsoló segítségét kérni. Ha fontos számunkra, hogy a játékkonyha olcsó legyen, akkor a Lidl játékkonyhája jó választás lehet. Ha viszont szeretnénk, hogy a játékkonyha a saját ízlésünknek megfelelő legyen, akkor érdemes házilag elkészíteni. A teljes videót itt tudjátok megnézni:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás