promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Olcsóbb lesz karácsonykor? Nagyon jó hír jött azoknak, akiknek ez is felkerül az ünnepi asztalra
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Jó hírek jöttek.

Az idei karácsonyra már nagyon sokan készülnek, hiszen alig maradt hátra még néhány hét, hogy aztán az otthon áldott melegében tölthessük az ünnepeket, ez lesz az év legnyugodtabb időszaka, hiszen az év végén minden kicsit lelassul, ám az ezt megelőző időszak egyáltalán nem a pihenésről szól, hiszen nagyon sokan őrült loholásban vannak az ajándékok után, azt számolgatják, hogy még kinek kell venniük valami meglepetést, vagy éppen ki az, akinek már megvannak az ajándékok.

Nem utolsósorban pedig lassan már arról is szól a fáma, hogy bevásároljunk a nagy alkalomra, a közös főzésekhez beszerezhessük az alapanyagokat.

Nem csoda tehát, hogy elkezdődött a bindzsizés is azon, hogy mi kerüljön az ünnepi asztalra, mi az amit mindenképpen már most be kell szerezni, és mi az, ami még ráér majd simán éppen az ünnepek előtt is. Rengeteg hír érkezik mostanában arról, hogy mennyivel fognak drágulni a dolgok, mennyivel fogunk majd drágábban bevásárolni az idei év végén. Ám időnként jönnek jó hírek is, mint például most az egyik fő fogás esetén. Az Agroinform számolt be róla, hogy több okból is kifolyólag, úgy tűnik, hogy a hal olcsóbb lesz ebben az évben.

Mégis minek köszönhető ez?

A lap arról ír, hogy a takarmányárak jelentős csökkenése, illetve a tavalyinál csapadékosabb időjárás kedvezően hatott a hazai halgazdaságok működésére, így pedig a termelők 10-12 százalékkal olcsóbban tudják majd adni a halat a kereskedőknek, ez az árváltozás pedig várhatóan megmutatkozik majd a fogyasztói árakban is. A ponty ára például így 1800 és 2200 forint között alakulhat majd kilogrammonként.

Érdekesség, hogy az Agroinform felmérései szerint a magyar családok 80 százalékában kerül hal az ünnepi asztalra karácsony előestéjén.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás