promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem várt fordulat jön péntektől az üzemanyagáraknál, erre nem számíthattak az autósok
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Péntektől ismét változik a benzin ára.

Az autóval közlekedők örök kérdése, hogy vajon milyen áron fogunk tudni tankolni? Mostanában elég sokszor előjön ez a kérdés, ugyanis meredeken megemelkedtek hazánkban a benzin és a gázolaj árai is.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy a héten szerdán egyszer már változtak az üzemanyagok árai, aminek nem igazán örülhettek az autósok, ugyanis növekedést jelentettek be.

A benzin ára a hét közepére nem változott, míg a gázolaj esetében az ár 3 forinttal emelkedett. Így az átlagárak az alábbiak szerint alakultak 2023 november 29-én: 

95-ös benzin: 580 Ft/liter

Gázolaj: 604 Ft/liter.

Az üzemanyagárakban azonban most további változások jönnek, aminek jó eséllyel örülni fognak az autósok. December első napjától, péntektől ugyanis a benzin ára bruttó 3 forinttal csökken, míg a gázolaj ára a héten már nem változik. A holtankkoljak.hu-n olvasható információk szerint az utolsó hónapot az alábbi átlagárakkal indítjuk:

  • 95-ös benzin: 577 Ft/liter
  • Gázolaj: 604 Ft/liter

A gázolaj ára tehát pénteken nem változik a mai emelkedés után.

Az üzemanyagárak növekedésével kapcsolatban korábban Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója is megszólalt. November elején úgy nyilatkozott, hogy a Világbank előrejelzése szerint radikális olajár drágulást hozhat az ukrajnai, illetve az izraeli háború "kettőse", ami miatt a közeljövőben jelentősen növekedhet az üzemanyagok, köztük a benzin ára. Tehát az üzemanyag árak egészen idáig vezethetők vissza, korábban kiderült az is, hogy a friss elemzések szerint akár a 150 dolláros rekordot is meghaladhatja egy hordó Brent olaj ára, ha elfajul a konfliktus Izrael és a Hamász között. 

A jövőbeli árakról a cégvezető kifejtette, hogy január 1-től 41 forinttal fog emelkedni a jövedéki adó. Emellett a kőolaj árára a Hamasz és az Izrael közötti éles konfliktus is hathat. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás