promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Aggasztó változás jön a hazai benzinkutakon, gyomorgörcsben vannak az autósok
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Eddig tartott a jó világ a benzinkutakon?

Mind ez idáig nyugodtan aludhattak a magyar autósok, hiszen mind a benzin, mind a gázolaj napokig kitartott a jelenlegi szinten, de most újabb hét kezdődött, ezért sokan izgultak, vajon tele kell tankolni még szerda előtt a kocsit, ha esetleg bejelentenek egy jelentősebb drágulást, vagy ismét ráérünk ellátogatni a hozzánk legközelebb eső benzinkútra.

Az elemzők hétvégén közölték, hogy az elmúlt héten hogyan alakultak az árfolyamok, és mire lehet majd számítani a 48. héten.

A Brent típusú olaj ára egész héten a 80 dolláros szint körül volt, csak minimális változott a 47. héten. Ugyancsak így alakult a forint árfolyama a dollárral szemben, ami 347 forinttal nyitott hétfőn, és ennyivel is zárt vasárnap. Ennek fejében pedig az elemzők nem gondolták, hogy komolyabb árváltozás lesz a benzin és a gázolaj esetében.

Nem is változik sokat szerdától az üzemanyagok ára, de az már kicsit aggasztó, hogy elkezd újra emelkedni.

A holtankoljak.hu közlése szerint ugyanis november 29-e, szerdától kisebb árkorrekciót fogunk tapasztalni a hazai benzinkutakon. A benzin ára a hét közepén várhatóan nem változik, míg a gázolaj esetében az ár 3 forinttal emelkedik. Így az átlagárak az alábbiak szerint alakul 2023 november végén: 

95-ös benzin: 580 Ft/liter

Gázolaj: 604 Ft/liter.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás