promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kilószámra veszik a magyarok: ezt a mikuláscsokit imádjuk évek óta
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Színes a kínálat a mikuláscsokik terén, mégis van egy, ami a magyarok kedvence évek óta. 

Már nem kell sokat várnunk, hamarosan megérkezik a gyerekek által egész évben várt Mikulás és beköszönt az adventi időszak. A csokik terén pedig már hatalmas a választék, a mikuláscsomagba elképesztően változatos édességek kerülhetnek.

De vajon melyik a magyarok kedvence? Melyik csokoládé mikulást szeretjük a legjobban? 

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szerint évente mintegy 8 millió csokimikulást értékesítenek hazánkban, 250 vállalkozás foglalkozik Magyarországon édességgyártással. A sok édesség közül pedig az „üreges csokoládé” Mikulás-figura népszerű igazán, évről évre töretlen a vásárlók körében. Olyannyira sokat veszünk belőle, hogy a termékből évente közel nyolcmillió darabot értékesítenek a hazai piacon. Az adventi időszakban a Mikulás figurák mellett nem meglepő módon az adventi naptár és a szaloncukor a legkedveltebb édességek. 

Az is kiderült, hogy ezekből leginkább a tejcsokoládé a keresettebb, de az étcsoki aránya is növekszik. Manapság már találkozhatunk a boltokban cukormentes, vegán és egyéb alternatív élelmiszerekkel is, ezek élénkülése is megmutatkozik. A csokimikulások terén pedig találkozhatunk olyannal is, ami cukorkával töltött, kétrétegű vagy kétízű. Habár még így sem annyira gazdag az ízkínálata, mint például a szaloncukornak.

Azonban érdemes figyelni az ünnepi édességekre, előfordulhat ugyanis, hogy Nébih visszahív egy terméket. Pár hete ugyanis kivonták forgalomból a Lissé Édességgyár Kft.  „Nyírfacukor szaloncukor – többféle ízesítésben” elnevezésű termékeit. A visszahívás oka a hivatalos tájékoztatás szerint minőségmegőrzési időn belüli termékromlás, ami lefordítva azt jelenti, hogy a terméket megkóstolva nem azt a minőséget kapjuk, mint amire eredetileg számítottunk volna.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás