promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Horror a Vörösmarty téri karácsonyi vásáron, brutális ami fogadta a látogatókat
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elképesztő drágaság tombol idén is a karácsonyi vásáron.

Közeleg a karácsony, az ünnepek előtt pedig sokaknak jól esik meginni egy forralt bort, enni egy ízletes töltött káposztát vagy rétest a karácsonyi vásárokban, ez azonban idén jelentősen többe fog kerülni.

Pénteken nyitotta meg kapuit a Vörösmarty téri karácsonyi vásár, az árak azonban jó eséllyel elfogják borzasztani a látogatókat. Ezentúl hétköznaponként délelőtt tizenegy órától este kilencig, pénteken és szombatonként azonban hosszabb nyitvatartással, este tizenegyig várja az érdeklődőket a főváros V. kerülete.

Aki azonban szeretné idén is jól érezni magát a fővárosi karácsonyi vásáron annak mélyen a zsebébe kell nyúlni. De az összehasonlítás kedvéért először nézzük a tavalyi árakat.

2022-ben egy gofri 3500-4000 forintba került, a csülök pékné módra 5500 forint volt, a gulyásleves cipőben pedig 4500 forintba került. A vásár legdrágább termékéért a marha oldalasért pedig nem kevesebb mint 8500 forintot kértek el az árusok, ami valljuk be már akkor igen jelentős összegnek számított, de egy adag sült krumpli is 1750 forintba került. 

Ebből is látszik, hogy már tavaly is elég brutális árak voltak a korábbi évekhez képest, az ideiek azonban még ezeken is túltesznek. A nyitás napján a Blikk látogatott ki a helyszínre, ahol egészen döbbenetes árakkal találkoztak.

A kedvenc csemegék árai a következőképpen alakultak tavalyhoz képest:

Egy adag töltött káposzta például már 7000 forintba kerül, ami minden józan értékelés szerint igazán brutális összegnek számít. A saslik 5000 forint; a rétes 1800 forint;
a flódni 1900 forint. Talán csak a legnépszerűbb étel a gulyásleves ára nem változott 2022-höz képest, műanyagtányérban ugyanis még mindig 4500 forintba kerül. A sült krumpli azonban iszonyat drága lett, már 3000 forintba kerül a tavalyi 1750-hez képest, a legdrágább étel a marhaoldalas pedig 9900 forintba.

Az ételekhez képest az italok ára így néz ki 2023-ban:

A forró tea 1000, a forró csoki 2200, a forralt bor pedig 1350 forintba kerül, ami szintén nem számít már olcsónak.

Idén tehát még az eddigieknél is jobban a zsebünkbe kell nyúlni ha egy-egy jó falatot szeretnénk enni a Vörösmarty téren. Ám aki nem szeretne ennyit költeni annak sem kell csüggednie a karácsonyi vásár hangulata ugyanis akkor is kiváló ha csak nézelődünk a sorok között és szemléljük az ünnepi díszekbe öltözött teret. Ehhez az alábbi videó adhat egy kis kedvcsinálót.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás