promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Iszonyatos drágulással támad a Vörösmarty téri karácsonyi vásár
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szombaton nyitottak meg a budapesti karácsonyi vásárok, és bár eddig sem különösebben pénztárcabarát árakkal várták a nagyközönséget, az idén rettenetesen elszálltak az árak. A vásár egyébként a  Vörösmarty Classic Xmas nevet kapta.

Mától hétköznaponként délelőtt tizenegy órától este kilencig, pénteken és szombatonként azonban hosszabb nyitvatartással, este tizenegyig várják az érdeklődőket a főváros V. kerületén található vásárok. A Pénzcentrum körbe is nézett a színen, hogy arról tájékoztasson, mire számíthat, akinek meghitt karácsonyi hangulatra és ünnepi finomságokra fáj a foga.

Azt írják, a helyszínen a legszembetűnőbb dolog, hogy az árusok száma jócskán megcsappant, illetve, hogy a nyitásra valószínűleg nem igazán sikerült megnyerni az embereket, mert a tér félig üresnek tűnt szombaton. Bár új szervezők vannak, a lap értesülései szerint a feltételek alapján minden nagykonyhai kiállítónál elérhető kell, hogy legyen egytálétel 1500 forintért, míg a forralt bor mindenhol 1200 forintba kerül. Mindennek ellenére valószínűsítik, hogy az energiaárak és az infláció miatt több termék is drágábban kapható. 

Nézzük, hogy a fentebbiekhez képest hogyan alakultak az árak 2022-ben. Egy fokhagymás lángos például 1750 forintba kerül, míg a sajtos-tejfölösé már kétezer forint felett alakul, pontosan 2450 forintot kérnek érte. Bármi is legyen az, csirkegulyás lángost is lehet kérni, 4200 forintért. Ha sült krumplira fájna a fogad, 1750 forint mindenképp legyen nálad, mert anélkül nem adnak, de ha az egészséges életmód a rögeszméd, a görög saláta 2100 forintba kerül, és ugyanennyit kérnek el a grillzöldségért is. Ha jólesne hozzá egy szelet fehér kenyér, apród is legyen, de ne az összegyűjtött ötforintosokat vidd, mert estig számolhatod érte a 350 forintot.

Aztán ott vannak a keményebb ételek is, a gofri 3500-4000 forintba kerül, a csülök pékné módra 5500 forint, a gulyásleves cipőben meg már 4500 forint. Ha savanyút is ennél ezekhez, az adagonként 1800 forint lesz, a marhapörkölt kenyérrel 6000 forint, és itt jön a vásár krémje: 

sörrel locsolt ropogós malaccsülök: 6500/adag
marha oldalas: 8500 forint/adag
brassói aprópecsenye: 5500 forint/adag
grillezett lazac: 7900 forint

Ha ezeket nem engedheted meg magadnak, de korog a gyomrod, ihatsz sört 1500 forintért, vagy ha alkoholmentesre vágysz, ugyanennyiért kapsz forró csokit. A forralt bor 1200 forintba kerül minden bódénál. Kellemes, meghitt karácsonyi készülődést!

[[cikk]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás