promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Putyin lefújta az egészet, az oroszok is meglepődtek az elnök döntésén
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Vlagyimir Putyin nem várt döntést hozott a háború miatt.

Lehet, hogy a háború Ukrajnában zajlik, de ennek hatása Oroszországban érezhető. Úgy tűnik egy percre sem állnak meg, emiatt pedig a karácsonyi ünneplések is elmaradnak. Az erőszakos cselekmények miatt több közigazgatási régió is az idei karácsonyi tervek megfékezését tervezi. Vlagyimir Putyin orosz elnök lemondta az orosz nép karácsonyát is.

Az ország, amely 2022 februárja óta háborúzik a szomszédos Ukrajna ellen, nem tervez nagyobb ünnepi eseményeket a határ menti régióiban és a konfliktus által közvetlenül érintett területeken. Ezek közül az egyik a Krím, míg a szárazföldön a másik Kurszk, ahol a Putyin szerint tilos a tűzijáték. Ez a politika megegyezik a közeli Belgorodéval, mivel mindkét régiót sújtotta az ukrán hadsereg betörése.
A Krím-félszigetet a nemzetközi jog Ukrajna részének tekinti, de Oroszország 2014 februárjában annektálta. 

„Nem tervezünk nagy nyilvános rendezvényeket tartani a Krím Köztársaságban újévre és karácsonyra. A fő prioritás a biztonság. De természetesen mindent megteszünk, hogy ünnepi hangulatot teremtsünk a krímiek számára. A gyermekek újévi ünnepeit korlátozott formában tartjuk meg.  A közterületeken karácsonyfákat állítunk fel, az utcákat pedig feldíszítjük”

- nyilatkozta a Krím-félsziget Kreml-hű kormányvezetője, Szergej Akszjonov; írja a Daily Star

Akszjonov arra is felhívta a figyelmet, hogy lehetnek terrorista csapások, bár a valóságban a fenyegetés az, hogy Ukrajna megpróbálja visszavenni az irányítást saját területe felett.

Az oroszoknál teljesen más a karácsony, mint nálunk. Az ünnepi forgatag míg nálunk december 24-én kezdődik, ott az ünnepkör december 31. és január 8. között tart. A nagy családi étkezésre december 31-én kerül sor, január 1-jén pedig ajándékoznak. A gyerekeknek a játékokat nem a Jézuska hozza, hanem az úgynevezett Fagyapó, aki kék vagy fehér palástot visel. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás