promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutális orosz pénz érkezhet ebbe az országba, megvan Putyin új kiszemeltje?
Borítókép:  Profimédia/illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Vlagyimir Putyin és az Orosz Föderáció úgy tűnik, nem különösebben ijedt meg a nyugati hatalmak által kivetett szankcióktól.

Portálunk rendszeres olvasói számára nem újdonság, miszerint Vlagyimir Putyin orosz elnök a  nyugati szankciók hatását ellensúlyozandó Afrika felé terjeszkedik. Óriási összegeket mozdított már meg annak érdekében, hogy a leginkább francia, így NATO befolyás alatt lévő kontinensen aláássa a nyugati hegemóniát, így gyengítve az atlanti katonai és gazdasági szövetséget. 

Ám Putyinék nem csak Afrika belső részén mozgolódnak, és terveznek befektetéseket. A TASSZ orosz hírügynökség által nyilvánosságr elé tárt dokumentumok szerint mintegy 4,6 milliárd dollár értékű befektetést terveznek az oroszok, méghozzá Egyiptomban. A projekt célpontja a Szuezi-csatorna gazdasági területe, "Nap Város" néven létesítenének ipari zónát a nagy kiterjedésű körzetben. 

Elsősorban különféle gyártási folyamatokat vinnének oda, több mint 35.000 ezer új munkahelyet teremtve az országban, míg például az Amerikai Egyesült Államokban a munkanélküliség szinte soha nem látott szintre emelkedett Joe Biden elnöksége alatt - az állítás igazához elég csak megvizsgálni az interneten a "nép hangját".

Számtalan amerikai mém található, ami a gazdaságuk nem túl fényes helyzetére reflektál: miközben az átlag amerikai állampolgárnak akár több ezer dollárba is kerülhet egy mentő hívása, egyre kevesebben engedhetik meg maguknak például a saját ingatlan tulajdonlását - némileg jogosan érzik úgy az amerikai adófizetők, hogy a különböző országokba küldött adódollároknak az amerikai költségvetésben máshol jobb helye lenne.

Azonban messze nem Oroszország az egyetlen állam, amelyik jelentős potenciált lát az Egyiptomi gazdaságba való befektetésben. Mohamed bin Szalmán szaúdi koronaherceg például több mint 500 milliárd dolláros befektetés részleteit adta elő, amelyik elsősorban a turizmus iparágát érintené.

Óriási méretű, lenyügőző szállodák és reszortok épülnek az ország északi részén, egyfajta mini-Dubai-á alakítva az országot. Turista beszámolók alapján a fejlődést nem lehet nem észrevenni, szinte bármerre jár az országban az ember, építkezési területeket lát maga körül.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás