promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Szerencsejáték Zrt. visszahozza az ország kedvenc sorsjegyét, hatalmas pénznyereményt tartogat a közkedvelt kaparós
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Izgulhatnak a játékosok.

Az emberek mindig is szerették kísérteni a szerencséjüket. Mégis kinek ne lenne hízelgő a gondolat, hogy egy szerencsés pillanattól az egész életünk megváltozhat? Pár szerencsés honfitársunk már megtapasztalhatta ezt az érzést. A Szerencsejáték Zrt. idén is kedveskedik a játékosoknak a karácsonyi időszakban, idén is lehet majd kapni a Nagykarácsony nevű sorsjegyet, amin akár döbbenetes, 125 millió forintos összeget is nyerhet valaki.

A kaparós sorsjegyek egyébként meglehetősen új dolognak számítanak a szerencsejátékok történetében. Bár a szerencsejáték szinte mindig is része volt az emberek életének, korai formái mindig társas körülmények között történtek.

Kártyaszobák, kaszinók, rulettasztalok: nagyobb társaságok gyűltek össze, mindig volt "játékmester" (legyen az krupié, vagy osztó), szigorúan ellenőrzött körülmények között ment a játék. A kaparós sorsjegyek elődjei Magyarországon a II. világháborút követően terjedtek el. A világháború után újra induló élet az ipar újraindítása mellett a szerencsejáték sem maradhatott ki a szórásból: így kezdték el bevezetni az úgynevezett borítékos sorsjegyeket.


A borítékos sorsjegy koncepciója meglehetősen egyszerű volt: egy lezárt borítékban lehetett megvásárolni a sorsjegyeket, és a felbontás után azonnal kiderült, hogy az adott szelvény nyert-e. A kisebb nyereményeket azonnal át lehetett venni: a fődíj 50.000 forint volt.

1969 tavaszán a borítékos sorsjegyből 12 millió talált gazdára, szépen lassan az egész ország nyereménylázban égett. A nyeretlen sorsjegyekkel pályázni lehetett további nyereményjátékokra, és sokszor különböző kampányokkal is összefüggésbe hozták őket, például a mexikói olimpia alatt a sorsjegyek bevételéből is hozzájárultak a magyar olimpiai csapat utazási költségeihez.

A borítékos sorsjegyek a nyomdai technológiák fejlődésével párhuzamosan szépen lassan kimentek a divatból, Magyarországon 1991-ben vonták ki őket a forgalomból. A tavalyi évben több mint 400 új milliomosa lett Magyarországnak, akik vagyonukat kaparós sorsjegyen nyerték, ebben a formájukban is töretlen népszerűségnek örvendenek a rendszerváltás óta.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás