promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Közeleg a dátum: a hétvégére nagy segítség jön az időseknek
Borítókép:  Profilmedia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Pénteken érkezik a nyugdíj és ezt már az emeléssel együtt kapják meg az idősek. 

 

Korábban szívmelengető dolgot jelentettek be az időseknek, mégpedig azt, hogy novemberben átlagosan félhavi nyugdíj-kiegészítést kapnak majd. Az átlag 210 700 forintos nyugdíjnál a nyugdíjemelés további havi 6532 forint lesz. Az átlagos nyugdíj tehát 217 237 forintra emelkedik, erre pedig már egyáltalán nem kell sokat várniuk az időseknek, közeleg a dátum. 

Aki bankszámlára utalással kapja a nyugdíját, annak a számlájára már november 10-én, azaz a holnapi nap folyamán megkapja az összeget. Annak a nyugdíjasnak azonban, aki postán keresztül kapja az összeget, lehet, hogy várnia kell egy kicsit.

A nyugdijguru.hu oldalán részletezik, hogy akinek a postás viszi ki a nyugdíját, az a postai kézbesítési naptár szerint veheti majd át a fenti tételeket. A postának hivatalosan 12 munkanapja van a nyugdíjak kézbesítésére. 

Arról is írnak, hogy a novemberi korrekciós nyugdíjemelés összesen 190 milliárd forinttal növeli a nyugdíjasok nyugellátásból származó jövedelmét. Ezenkívül, ha a jövő évet nézzük, akkor a januári nyugdíjemelés  370 milliárd forinttal, a jövő februárban esedékes 13. havi nyugdíj 450 milliárd forinttal növeli majd az imént említett pénzösszeget. Ha arról akarunk tudni, hogy a nyugdíjak 2023-ban mennyivel nőttek akkor itt van az adat: a  3,1%-os visszamenőleges emelési korrekcióval a nyugdíjak 2023-ban összesen 18,5%-kal nőnek.

Most joggal örülhetnek a nyugdíjasok, bár ha a 2023-as nyugdíjas infláció 18,5 százalékkal magasabb lesz, a juttatás nem őrzi majd meg a reálértékét. Ez még csak a jövő zenéje, addig pedig még bármi megtörténhet. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás