promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem emelik az árát, mégis pofátlanul drágább lehet a hal karácsonykor
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Küszöbön a halforradalom Magyarországon?

Rohamosan közelednek az ünnepek, már csak néhány hét, és újra itt a karácsony. Ilyenkor az emberek még jóval Szenteste előtt elkezdenek bevásárolni, beszerezni az ünnepi lakomák hozzávalóit, megrendelni a gyerekek ajándékait - tehát a magyarok nagy része mindig igyekszik okosan elosztani a költségeket a novemberi, decemberi hónapokra, hiszen a karácsony sosem olcsó.

Jó hír viszont, hogy idén sem a fenyőfa, sem pedig a hal körül nem lesz tapasztalható árváltozás - már ha a kereskedők is be fogják tartani a termelők árazásait.

Az ATV Híradója Surdra látogatott, ahol az ország fenyőfáinak jelentős részét termelik. Itt még nem kezdték el kivágni a fákat, hiszen idén novemberben az átlaghoz képest melegebb az időjárás; a gazdák még két hetet várnak a kivágással.

Kanász János őstermelő az ATV-nek nyilatkozott arról, hogy akár 20 százalékot is emelhetnének a fenyőfák árán, de a gazdák tisztában vannak azzal, hogy az embereknek kevés a pénzük, és nem csak karácsonyfát kell venni az ünnepekre, ezért úgy döntöttek, hogy ebben az évben nem változtatnak az árakon - vagyis a fenyőket ugyanannyiért fogják árulni, mint tavaly.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás