promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megunta a sorban állást az orvosnál, megdöbbentő dolgot művelt ez a férfi
Borítókép:  Profilmedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az ország első falusi diagnosztikai központjának nem éppen hétköznapi a története.

Németh Levente agrármérnökként és sertéstenyésztőként dolgozik, de nemrég igencsak meglepő döntésre szánta el magát, és átnyargalt az egészségügy területére is. Volt ideje alaposan átgondolni, hogy a 9 számjegyű (tehát legalább 100 millió forintot kóstáló) beruházás megéri-e, és végül arra jutott, hogy hosszútávon ez egy abszolút nyereséges projekt lehet.

A Rába partján fekvő Szany falu három vármegye (Vas, Veszprém, Győr-Moson-Sopron) határában fekszik a Kisalföldön. Itt nyílt meg az ország egyetlen falusi MR-diagnosztikai központja.

Az ötlet onnan jött, hogy Levente még évekkel korábban szeretett volna csináltatni egy MRI vizsgálatot, és akkor szembesült a magyar egészségügyben megszokott több hónapos várakozási idővel, ami fél évtől 1 évig is terjedhetett akkor, de ma már hallani akár másfél éves válólistáról is. Az MRI vizsgálatért ráadásul több száz kilométert kellett utazni, akkora hiány van ezekből az eszközökből.

Ez roppant hosszú idő, de valójában nem ezért vágott bele a jókora befektetést igénylő üzletbe, hanem mert őszintén hiszi, hogy ez egy megtérülő, nyereséges vállalkozás.

A mezőgazdaságban már hozzászokott, hogy nagy értékű gépekkel dolgozik, és ha ott is vállalja a hosszú távú befektetést, és az ezzel járó hiteleket, akkor miért ne vállalná itt is - tette fel magának a költői kérdést levente.

Előzetesen felmérték a magánegészségügyben ismert árakat, amik 50 és 100 ezer forint közé esnek, Németh ennél is olcsóbban nyújtja a szolgáltatást.

A központ előzőleg egy istálló volt, ezt alakították át az alapoktól az új vállalkozáshoz. Levente a Világgazdaságnak elmondta, hogy két teleradiológiai központtal is szerződést kötött, tehát amíg nála elérhető a gép, a páciensek nem maradnak orvosi szakvélemény nélkül. A műszer felvételeit online kapják meg a speciálisták, szükség esetén már 4 órán belül eredményt kaphatnak a páciensek. A legfontosabb tudnivalókat ebből a videóbol is megismerhetjük:

Mi az az MRI?

Az MRI  a„Magnetic Resonance Imaging” rövidítése, pontos jelentése: mágneses magrezonancia képalkotás. Nem röntgen-sugarat használ a képalkotáshoz, hanem a mágneses teret, ezért a beteget nem éri káros sugárzás. Jelenleg ez a legpontosabb radiológiai eljárás, ami segíti az orvosokat a pontos diagnózis felállításában.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás