promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezt adják enni a gyerekeinknek az iskolában: Futótűzként terjed a dühös apa beszámolója
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Megmutatta mit kapott a lánya nem kevés ebédpénzért az iskolában.

Érdekes videó kezdett el terjedni a Facebookon, mely azonnal elég nagy figyelmet kapott, mivel sokakat érintő dologról esik szó benne. A felvétel egy édesapa találóskérdésével kezdődik: mit is látunk a kamera előtt. A kisméretű dolog első körben valamilyen kőzetre hasonlít, mivel azonban a videó címében olvasható, hogy iskolai étkeztetés, így nyilcán valamiféle ételre kellene asszociálnunk a kis fehér tömbből.

Nem maradunk válasz nélkül, mivel hamarosan kiderül: egy kis darab jégcsapretket tart a kezében a felháborodott apuka. A zöldség úgy került haza, hogy a kislánya hazavitte az uzsonna maradékát, mivel sehogyan sem tudta beazonosítani a tányérjára tett falatot, így a szülei segítségét kérte. Az édesapja pedig a kommentelőkét.

Mint mondja, a hónapban 30700 forintot fizetett a lánye étkeztetésére és az iskolában és mégis ezt a darab retket kapta, egy darab vajas kiflivel.

A videójára rengetegen reagáltak és hasonló történetekről számoltak be: szegényesnek találják a gyermekeknek adott ételt és nem értik, hogyan várhatják el, hogy a nebulók így megfelelően teljesítsenek.

Volt édesanya, aki még ennél is szomorúbb dolog miatt aggódott: az ő gyermeke kollégista és hasonló minőségú vacsorákról és uszonnáról számolt be, így sokszor fáradt és enervált akkor, amikor tanulnia kellene.

A csalódott édesapa, aki a videó készítője elmondta azt is, hogy a retek mellé egy darab vajas kifli járt még, fejadagként. Próbált viccelődni azzal, hogy diétán tartják a gyerekeket, de végül keserű szájízzel megállapította, hogy még a börtönben és a kórházban is jobban esznek a benntlévők. A felvételen végig látszik az elkeseredettség, bár humoros formában igyekszik közzétenni a mondanivalóját. Azt, hogy ezen hogyan lehetne javítani, azt ő sem tudja megmondani, de a helyzet így tarthatatlan.

Iskolai étkeztetés.

Posted by András Berceli on Sunday, October 1, 2023

Nektek milyen élményeitek, véleményetek van a közösségi étkeztetésről az iskolában? Írjátok meg kommentben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás