promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Felkavaró kép terjed egy külföldi oldalon az egyik magyar kórházról, ezt adják enni a bent fekvő betegeknek?
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A kórházi ellátásról minden magyarnak van valamilyen élménye, most azonban egy külföldi portálon jelent meg bíráló kép.

A legtöbb magyar elmondhatja, hogy volt már köze valamilyen szintű egészségügyi ellátáshoz az állami rendszer keretein belül. A vélemények nagyon vegyesek, de nagyrészt fedik egymást: kedves, de fáradt dolgozók, valamint szerény körülmények.

Több oknyomozó cikkben is olvastam már, hogy a kórházi kosztot nevetségesen kevés, szinte lehetetlen összegből kell kihozni, így nagy kulináris gasztroélményekre nem igazán van lehetőség,

Most azonban egy külföldi portál is felfedezte ezt a hiányosságot és gyorsan meg is osztottak egy fotót róla. A kommentelők kis túlzással meglepődtek, több mint 5300 hozzászólást hagytak a fénykép alatt.

A legtöbben poénosan dicsérték a menüt és jelezték, hogy mindent szeretnek, ami a fotón szerepel.

Egyébként egy kis saját élmény: egyszer három napra kórházba kellett feküdnöm egy sérülés miatt és akkor mehettem haza, ha látták, hogy rendesen tudok enni és nincs semmi gond. De volt. Ugyanis két nagy buci száraz zsömlét kaptam a kontrollom reggelijén, 1 kocka vajjal és egy szelet párizsival. Azonban felkészült bentfekvő révén én már hozattam magamnak a közeli benzinkútról a kedvenc szendvicsemből, amit szépen meg is falatoztam mire hozzám ért az orvos.

Fejcsóválva írt valamit a papírra, amire leesett, hogy mit mondtak nekem a távozásról, így hevesen győzködni kezdtem, hogy már rég túl vagyok a kiadós tápláló reggelin, de tényleg, komolyan, csak hát az nem ez volt.

Gyorsan kerítettek egy nővért és megkérdezték így van-e, valóban ettem-e, aki megerősítette az állításomat, de mondták, hogy a reggelit is nyugodtan fogyasszam el. Ezzel a lehetőséggel végül nem éltem.

Nekem nem volt különösebben fontos, hogy mit eszek, azonban gyakran visszatérő probléma, hogy a gasztroenterológiákon, ahol kulcskérdés a megfelelő táplálkozás sincs biztosítva a minőségi étrend és a közeljövőben nem is nagyon van arra esély, hogy ez változzon.

A menüről (ami még mindig gazdagabb mint az általan fent leírt) itt láthatjátok a fotót:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás