promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Világszínvonalú rendezvényt szerveznek Egerben, igazi kuriózumokat mutatnak be a grandiózus eseményen
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

10 napig tart majd a világraszóló mulatás, kihagyhatatlan programokat szervez erre az időre a gyönyörű, történelmi magyar város.

Október 18-án (mely az egri bikavér napja) veszi kezdetét az a 10 napos rendezvénysorozat, aminek közzéppontjában egy igazi, magyar különlegesség áll: az Egri Bikavér. Nem csak a bódító nedű szerelmeseinek kedveskednek, a bor és a gasztronómia mellett számos program kipróbálására lesz lehetőség. Az impozáns vacsoraestek és a borkóstolók mellett kiállításokra és pincetúrákra is számíthatnak a látigatók, de maga Eger városának szépsége és látnivalói is vitathatatlanok.

Az esemény egyik nagy bejelentése lesz a Gárdonyi 100 Egri Bikavér Superior 2021 bemutatása, ebből összesen 1552 darabot palackoztak, mely az egri vár ostromának az időpontja, így szimbolikus jelentéssel bír. A megvásárolt borok árából a Gárdonyi-házat szeretnék felújrani, illetve az egri bor marketingjére szeretnék fordítani. Gárdonyi Géza Eger egyik legkiemelkedőbb embere, tavaly volt a halálának a 100. évfordulója, idén pedig születésének 160. évfordulóját ünnepli.

Az esemény mögött az Egri borvidék termelői közössége áll, az Egri Borút Egyesületéből Lőrincz György szólalt meg az eseménnyel kapcsolatban: elmondta, hogy tavasszal és nyáron a fehérbornak van nagyobb keletje, ősszel és télen azonban vörösbort fogyasztanak többet.

Két kiemelt program az október 20-án rendezett egri bikavér gálarendezvénye, melynek a Líceum ad otthont, ekkor osztják ki az Egri Bikavérért-díjat is. Október 21-én pedig egy óriási borkostolót tartanak, ahol 20 kiállító közel 80 borának a kipróbálására lesz lehetőség. Október 18-án pedig megnyílik az Eger, Bor, Bikavér kiállítás, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Líceum-aulájában. Itt nagyjából 40 művész munkái lesznek kiállítva, az alkotások pedig igazodnak az egész rendezvény temtikájához. Ezen a napon egy lovagrendi avatás is történik, ahol szintén lehetőség van kóstolásra és előadások megtekintésére.

A város éttermei is felbolydultak, akik részt vesznek a 10 napos eseményen, azok teljesen megújult, egri bikavér központú étlappal várják az éhes vendégeket. Itt is több helyen lehet borvacsorára, borkórtolókra és kisebb előadásokra számítani.

Forrás: infostart.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás