promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Váratlan balatoni helyszínen nyitottak Michelin-csillag várományos éttermet: falatnyi luxus a szocreál vasúti váró helyén
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Elképesztő gasztronómia újítás történt egy Balaton melletti városkában: megnyitották az ország legapróbb bisztróját, nem is akárhol.

A helyszín a festői szépségű Csopak, amely a Balaton északi partján található. Híres turisztikai célpont gyönyörű tájai, a bájos szőlőültetvényei és a kristálytiszta víze miatt. A város hosszú ideje ismert borászati központként. A Csopaki Borvidék az egyik legjelentősebb a Balaton körül, a területen számos borászat található, amelyek lehetőséget adnak a látogatóknak a borkóstolásra és a szőlőültetvények megtekintésére.

A Csopaki strand is igazán csodálatos: vonzza a fürdőzés szerelmeseit. A part mentén hosszú sétány található, amely ideális hely egy kellemes pihentető sétára. Az itt található homokos és füves területeken piknikezhetünk, vagy egyszerűen csak élvezhetjük a napfényt és a Balaton csodálatos kilátását.

Nem csoda hát, hogy a Laurel, ami 2019 óta Budapest egyik Michelin kalauz által ajánlott étterme, rengeteg fantáziát látott a helyben. Remek és friss alapanyagok vannak helyben, rengeteg látogató célozza meg a várost és nem mellesleg gyönyörű kilátással rendelkező helyeket lehet itt megcsípni, ha étteremnyitásra adja az ember a fejét.

Mede Ádám és Karácsony Bence azonban gondoltak egy merészet és fantasztikus konyhájuknak egy igen szokatlan helyet találtak: a csopaki vasútállomáson rendezkedtek be. Így lett ez Magyarország legkisebb bisztrója.

A helyszínválasztás ne tévesszen meg senkit: ide is ugyanazza a megszokott minőséggel és eleganciával érkeznek, amelyet a budapesti nagytesóban már megszokhatott a szerencsés közönség.

6 fogásos degusztációs menü kínálnak, melyhez kérhető borpárosítás. Az étterem 10 férőhelyes, fogalni mindenképpen ajánlott.

Kedd és szerda kivételével minden nap nyitva vannak, az előre összeállított menüjüket 13 és 19 órakor szolgálják fel.

A hely egy aranyos kis teraszt is kapott, ahol bodagokat (lapos kenyér) és hűsítő italokat vehetünk magunkhoz, ide azonban nem lehetséges a foglalás, így reménykedhetünk benne a látogatás alkalmával, hogy lesz helyünk.

Hogy mire számíthattok, arról itt van egy kis ízelítő, ez a budapesti bázisuk menüsora. Prémium.

@elmenymagyarorszag Mitől FINE DINING egy étterem? Megmutatjuk! A Laurelben jártunk Budapesten. 10 fogásos DEGUSZTÁCIÓS MENÜT kóstoltunk amit teljes VEGÁN verzióban is kérhettek. A degusztációs menüsor egy rövidített változatát hétvégenként ebéd menüként is ki lehet próbálni – ez idén van először így. Fantasztikus kulináris élmény ez vacsora ami 3 órás programnak bizonyult. Tudtad? 2019-es nyitás óta Michelin ajánlott hely Nyitás óta benne van a Dining Guide Top 10 haza étterem ajánlásában (az idei Dining Guide Gála amúgy pont ma este lesz) A séf, Mede Ádám kétszer is megkapta az Év Ifjú Séftehetsége kinevezést a Dining Guide által Ötvös Zsuzsi cukrász elismert hazai cukrász, már 2 receptes könyvét is kiadta itthon a Libri és a HVG gondozásában #laurelbudapest #laurelrestaurant #vacsora #michelinguide #finedining #budapestfood #ajánló Tedious Ballpark - DJ BAI

Mindenkit arra bátorítunk, hogyha teheti, akkor próbálja ki a helyet, és mindenképpen számoljatok be róla, hogy milyen volt.

Forrás: laurelbudapest.hu/csopaki-resti

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás