promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ez a Balaton legdrágább vidéke: megfizethetetlen, ha itt akarsz üdülni
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Szerkesztőségünk körülnézett a balatoni városok között, hogy hol, mennyiért lehet megszállni. Az egyik település magasan kiugró volt.

A legnépszerűbb szállásportálon néztük végig a balatonkörnyéki városokat. A beállításaink: július 17 és 24 között egy 4 tagú család számára kerestünk szállást, mely 2 felnőttből, egy 6 és egy 10 éves gyermekből áll.

Elmondható, hogy hatalmas drágulás történt az elmúlt néhány évben, azonban még ezek közül is kiemelkedik az egyik csodás kisváros, a 2021-ben 1042 számláló Balatonederics, mely a Tapolcai járásban, a Balaton északi partján fekszik.

Csodás adottságokkal rendelkezik, azonban a nagyközönség annyira még nem fedezte fel magának, talán éppen ennek az exkluzivitásnak is köszönheti a kiugró, 548410 Ft-os hetiárat, amit találtunk.

Kétségtelenül a városka Magyarország egyik gyöngyszeme, lássuk hát mit találunk, ha esetleg itt nyaralunk.

Balatonederics körül csodálatos természeti környezet terül el. A települést dombok és szőlőültetvények veszik körül, így kiváló helyszín a természetjárás és a túrázás szerelmeseinek. A környéken gyönyörű kilátók találhatóak, ahonnan lenyűgöző panoráma tárul elénk a Balatonra és a környező tájra.

Balatonederics élénk kulturális élettel rendelkezik. A település rendszeresen rendez különböző fesztiválokat, koncerteket és kiállításokat. A helyi közösség aktívan részt vesz az ilyen eseményeken, és lehetőséget ad a látogatóknak a helyi kulturális örökség és művészet felfedezésére.

Több emlékművet és szobrot is találhatunk, amelyek a település történelmére és kulturális örökségére emlékeztetnek.

A közelben található Balatonedericsi Tájvédelmi Körzet egy természetvédelmi terület, amely lehetőséget nyújt a természet szerelmeseinek a madármegfigyelésre és a védett növény- és állatfajok felfedezésére.

A település környékén több kiváló étterem és borászat várja a látogatókat. Itt megkóstolhatjuk a helyi specialitásokat és borkülönlegességeket. A balatoni halak és a helyi termelők által készített friss ételek pedig valódi gasztronómiai élményt nyújtanak.

Ideális helyszín a szabadban történő aktív tevékenységekhez. A környéken lehetőség van kerékpározásra, túrázásra, nordic walkingra és lovaglásra is. A Balaton-parton számos vízi sportot is kipróbálhatnak, például vitorlázást, kajakozást vagy windsurfinget.

Tökéletes hely a családok számára is. A településen számos gyermekbarát szolgáltatás és program áll rendelkezésre. A strand különleges játszótérrel rendelkezik, ahol a gyerekek biztonságosan szórakozhatnak. Emellett a környéken találhatóak vidámparkok és állatkertek is, amelyek garantáltan felejthetetlen élményt nyújtanak a kicsiknek.

Természetesen fürdőzésre is lehetőség van a Balatonedericsi Strandon. Ez a település fő strandja. A homokos partszakasz ideális a napozáshoz és a fürdőzéshez. A strand kiváló infrastruktúrával rendelkezik, beleértve büféket, öltözőket, zuhanyzókat és sportpályákat is. Természetközeli környezetben fekszik, és kevésbé zsúfolt, így ideális a nyugodt pihenésre vágyóknak. A partszakasz füves területe kiváló piknikezésre és napozásra.

Egy különös érdekesség a környéken megtalálható, szinte romszerű Fekete-kastély, mely az urbex-ezők (elhagyott helyeken túrázás) egyik kedvelt célpontja:

Szintén érdekesség, hogy a közelben megrendezett Tour de Hongrie (melyről a lenti cikkben olvashattok) is keresztülment a településen.

Itt videón is megnézhetitek az áthaladást.

Egy szó mint száz, a környék valóban csodálatos és biztosan megéri az árát, reméljük, hogy egyszer mi is ellátogathatunk oda.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás