promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hatos lottó: gigászi baki a számhúzásnál, a sorsolási bizottság elnökének is közbe kellett lépnie
Borítókép:  MédiaKlikk
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Hatos lottónál nagy volt a kérdés, hogy elfogadják-e a kisorsolt nyerőszámot.

Aki ritkábban lottózik, az lehet nem tud róla, de szeptembertől az Ötös, a Hatos, valamint a Skandináv Lottón is 50 forinttal emelkedett az alapjátékok ára. Persze a Szerencsejáték Zrt. megígérte, hogy ezzel együtt a nyeremények is nőni fognak és így is lett. Persze itt nem csak a telitalálatnál bezsebelhető pénzről beszélünk, hanem minden nyereménykategóriáról.

Ez amúgy kicsit pszichológia is, mivel már régebben bizonyították, hogy minél nagyobb a főnyeremény, akkor ez az emberek kedvét alaposan meghozza a lottózáshoz. Pedig például az Ötös lottónál, hogy ha biztosan meg akarjuk nyerni a főnyereményt, akkor közel 44 millió számmezőt kellene kitölteni eltérő kombinációkkal.

Az Ötöslottó esetében nyereményekhez szükséges 2-es, 3-as, 4-es, 5-ös találatok esélyét semmilyen „szisztémával” nem lehet növelni, csak azzal, ha minél több ötdarabos számkombinációt játszunk meg.

Most az Ötös, illetve a Hatos lottónál is átlépte a főnyeremény az egymilliárd forintot. Előbbinél 10, míg utóbbinál 8 sorsolás óta nem volt telitalálatos szelvény.

A Hatos lottónál vasárnap ezeket a számokat húzták ki a 38. héten: 1, 2, 9, 16, 33, 42. Mivel most sem sikerült senkinek mind a hat számot eltalálnia, így ezen a héten már 1 milliárd 175 millió forint lesz a várható főnyeremény.

A legutóbbi sorsoláson a statisztikák szerint mindössze 29 embernek volt öttalálatosa a Hatos lottón, de ők legalább így több, mint félmillió forintot vihetnek haza.

Most azonban visszamegyünk kicsit a múltba, amikor a Hatos lottó sorsolást az akkori RTL Klubon lehetett követni vasárnaponként. Ekkor még meghívott játékosok tűntek fel a stúdióban, akik az általuk kihúzott szám hatezerszeresét nyerték meg forintban. Itt történt régen egy baki, ami miatt a sorsolási bizottság elnökének is közbe kellett lépnie. A lenti videóból kiderül, hogy mi volt az.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás